Zhangjiajies flydende bjerge og kulturskatte

Share This Post

Rejser og eventyr – Zhangjiajie edition!

Hvis du er på udkig efter et rejsemål, hvor du kan kombinere eventyr, kultur og natur i verdensklasse, så er Zhangjiajie i Kina et must! Denne skønne lille perle er ikke kun hjemsted for de flotteste bjergtinder, der stak af fra James Camerons inspiration til filmen Avatar, men byder også på en rig historie og en blanding af etniske minoritetskulturer, der vil få selv den mest blaserte rejsende til at spærre øjnene op.

Historie: Længere end du tror!

Vil du have lidt perspektiv på tingene? Zhangjiajie går hele vejen tilbage til 221 f.Kr.! Dengang var området kendt som Dayong, og det har været under styre af alt fra Qin-dynastiet til Tang-dynastiet i sin lange og brogende fortid. Men det er først i 1994, at området blev omdøbt til det mere mundrette Zhangjiajie, vi kender i dag. Så her får du virkelig en historisk oplevelse ud over det sædvanlige!

Kulturen får dig til at snurre!

I Zhangjiajie render du lige lukt ind i en etnisk kulturfest! Her bor minoritetsgrupper som Tujia, Bai og Miao side om side, og deres traditioner summer overalt. Alting fra folkesange og drageddanse til qigong (en slags meditativ bevægelseskunst) er i højsædet. Og så skal du ikke snydes for de etniske seværdigheder, der bare venter på at blive udforsket – det vil helt sikkert blive en farverig oplevelse!

Sjove fakta der får dig til at grine

Okay, lad os se… Vidste du, at Kinas allerførste nationalpark ligger i Zhangjiajie? Eller at den spektakulære natur her var inspirationen til de svævende bjerge i Avatar? Hvis du elsker dyr, skal du også vide, at du kan få øje på den kæmpemæssige kinesiske salamander, der er strengt beskyttet af myndighederne. Og apropos dyr, så gemmer parken på over 130 kvadratkilometer med plads til alle mulige vilde væsner. Mind dig på kamerahuset!

Rejsetips for den ægte eventyrer

Først og fremmest skal du huske at gøre Zhangjiajie by til din base – herfra har du nemlig gode togforbindelser til resten af landet. Indenfor parken finder du flere forskellige indgange, men de fleste slår sig ned i den hyggelige landsby Wulingyuan med sin fede stemning, butikker og overnatningsmuligheder. Når du er der, må du ikke snyde dig selv for seværdigheder som Golden Whip Stream, Yellow Stone Village og den legendariske Chaotianguan Temple. Vupti – så er du lige pludselig midt i eventyret!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img