Verdens ældste kunstværker: en rejse tilbage

Share This Post

Hvad laver du når du sidder og keder dig i historietimen?

Kom nu, vi har alle været der. Øjnene begynder at løbe i vand, og du har svært ved at fokusere på lærerens monotone stemme. Men hvad nu hvis jeg fortalte dig, at de første kunstværker daterer helt tilbage til for 100.000 år siden? Tænk dig, før dine forfædre overhovedet havde lært at lave ordentlig ild, sad de og lavede graffiti på hulevægge!

Prehistoriske Picassoer

Ifølge eksperterne begyndte den kunstneriske leg i den øvre palæolitiske æra, hvor de første homo sapiens fandt ud af, at man kunne lave mere end bare simple redskaber med flintesten. De første tegn på kreativitet er dateret til cirka 40.000 år gammel, men der er faktisk indicier på, at kunsten startede endnu tidligere. Tænk dig, i 2018 fandt nogle forskere en 73.000 år gammel tegning på en klippevæg, som regnes for at være den ældste kendte tegning lavet af homo sapiens!

Tidlige tidsfordriv

Det var ikke kun hulemalerier, der var populært i stenalderen. De kreative sjæle lavede også skulpturer, som den berømte “Venus fra Tan-Tan”, der blev fundet i Marokko og menes at være over 300.000 år gammel. Og mens vi er ved oldgamle dildoer, så hør lige den her: I 2002 fandt de nogle mønstergraverede sten i Blombos-hulen i Sydafrika, der var 70.000 år gamle! Tænk sig, allerede dengang brugte man tiden på at lave kors og boller.

Picasso er ikke i nærheden

Men de virkelige mesterværker finder man i Frankrig og Spanien. I huler som Chauvet, Lascaux og Altamira har arkæologer fundet de mest utrolige og detaljerede dyremalerier, som er op til 35.000 år gamle. Det er kunst på et niveau, som ville gøre enhver moderne maler misundelig. Så næste gang du sidder og keder dig i timen, så husk på, at dine forfædre fandt på at lave kunst for at underholde sig selv, længe før der var Netflix og TikTok!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img