Uhyggeligt Profetisk Fiktionsfortælling om Titanics Forlis

Share This Post

Fiktionen der blev virkelighed

Ork, det her er bare for sejt! Har I hørt om den her novelle, “Futility” af Morgan Robertson? Den blev skrevet i 1898, men gætter I hvad? Den ligner frygteligt meget den uhyggelige forlis af Titanic i 1912. Jeg siger jer, det er virkelig crazy stuff!

Spøgelsesagtige ligheder

I den fiktive novelle er der et britisk kæmpe-skib ved navn Titan, der synker i Nordatlanten efter at have ramt en isbjerg. Lyder det ikke bekendt? Præcis ligesom Titanic! Og vent, det bliver endnu vildere. Begge skibe havde ikke nok redningsbåde til alle passagererne. Hvem får kuldegysninger nu? De var også begge beskrivet som værende “usænkelige“. Spoooky!

En mand med erfaring

Forfatteren Morgan Robertson havde tilbragt et årti på havet, så han vidste stort set alt om skibsbygning og tendenser inden for skibsfart. Han kunne nok have skrevet en bedre instruktionsbog til Titanic end the professionelle! Det var helt sikkert hans ekspertise, der gjorde novellen så uhyggeligt rammende.

Populær i popkulturen

Efter Titanics triste skæbne blev novellen genudgivet som “The Wreck of the Titan“. Smart måde at ride på bølgen! Og gætter I hvad? Den er blevet referencer i alt fra bøger til comics og videospil. Selv Doctor Who har haft fat i den. Det er da lidt af et kultfænomen!

Fiktion eller virkelighed?

Der er bare noget fascinerende ved, at en fiktiv historie kan ligne virkeligheden så meget. Var det ren tilfældighed, eller havde Morgan Robertson en sjette sans? Uanset hvad kan vi blive enige om, at det er et virkelig crazy historisk fun fact!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img