Trehundrededetreogtredsinsogfyrreårs-krigen

Share This Post

Here is a long blog post in a youthful, fresh tone with a touch of humor about the historical fun fact of the Three Hundred and Thirty Five Years’ War, also known as the Dutch-Scilly War, written as HTML:

Krig, men uden blodsudgydelse?

Kan I forestille jer en krig, der varede i 335 år, men som faktisk aldrig involverede rigtige kampe? Ja, det lyder crazy, men det er præcis, hvad der skete med den såkaldte “Treårskrigen” (spoiler alert: den varede i lidt mere end tre år) mellem hollænderne og de britiske Scilly-øer.

Det startede med en skør brors

For at forstå denne historiske perle, skal vi spole tilbage til Den Engelske Borgerkrig i 1642-1651. Her tog hollænderne parti med Parliamentarians (de gode gutter), mens de royale Royalister (åbenbart ikke lige så cool) gik amok og plyndrede de hollandske skibsruter. Hollænderne bad om erstatning, men da de royale drenge bare svarede med en fistlyd, sagde Admiral Maarten Tromp (ikke en familierelation til Donald Trump, så vidt vi ved): “Så er det krig!”

En krig i dvale

Selvom de royale flådestyrker senere overgav sig, blev der aldrig underskrevet en fredsaftale. Så mens alle gik og troede, at krigen var slut, blev den bare puttet i fryseren og glemt i 335 år! Forestil jer at glemme at slukke for komfuret i over tre århundreder. Sikke en regning for gasselskabet!

Fredens sødme

Først i 1986 vågnede nogen op og tænkte: “Øhm, er vi stadig i krig med Scilly-øerne?”. Efter en hurtig opringning til den hollandske ambassadør, Jonkheer Rein Huydecoper, tog han en tur over for at underskrive en fredsaftale. Endelig kunne hollænderne og scillyborgerne sove trygt om natten uden frygt for invasioner og hollandske ostekugler!

Verdens længste aprilsnar?

Nogle skeptikere mener, at hele historien bare er en kæmpe PR-stunt for at trække turister til øerne. Men hvad ved de? Vi foretrækker at tro på eventyret om den 335 år lange krig uden blod. Det er for sjovt en historie til at lade tvivlen ødelægge den!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img