Traditionel finsk blodpølse fra Tampere: Opskrift og historie

Share This Post

En Finsk Blodret for de Vovede

Er du én af dem, der altid er på udkig efter de virkelig sanselige madoplevelser? Så har vi lige den ret til dig, der vil få dine smagsløg til at ringe med klokkerne – den finske Mustamakkara! Forbered dig på at blive kastet ud i et orgie af blod, krydderier og traditioner.

Opskriften på det Finske Blod-Ekstremt

For at give dig den autentiske opskrift, skal vi have følgende ingredienser pr. 1000g:

  • Magert svinekød: 300g
  • Svinefedt eller fedtede svinetrimninger: 200g
  • Svineblod: 300g
  • Rugkerner: 200g
  • Salt: 12g
  • Peber: 2.0g
  • Løgpulver: 10g
  • Merian: 1.0g
  • Kommen: 1.0g
  • Muskatnød: 0.5g
  • Ingefær: 0.3g

Nu skal du binde forklædet godt og stramt, for her kommer fremgangsmåden:

  1. Læg rugkernerne i blød i 24 timer.
  2. Hak det magre svinekød, og skær fedtet i terninger.
  3. Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål – jo mere du roder rundt, jo bedre!
  4. Stop blandingen ned i tarme (eller andre egnede beholdere, hvis du ikke har tarme liggende).
  5. Bag dine blodpølser i ovnen ved 200°C i 50 minutter, indtil de får en lækker, sprød skorpe.
  6. Lad dem afkøle i 1-2 timer ved stuetemperatur, før du sætter dem på køl.

Den Blodige Historie

Mustamakkara er ikke bare en tilfældig pølse – den har rødder helt tilbage til det 17. århundrede! Dengang blev den typisk tilberedt over en lille ild, i en varm gryde eller i ovnen. De to største producenter i dag er Tapola og Savupojat, som sørger for at holde den finske tradition i hævd.

En Berømthed i Tampere

Mustamakkara er en lokal delikatesse og specialitet fra Tampere-regionen i Finland. Den sælges ofte som gademad på steder som Tammelantori-pladsen i Tammela-distriktet. Ja, den er så lækker, at selv den berømte kok Anthony Bourdain gav den sin velsignelse og kaldte den “Good stuff!” i sit show “Anthony Bourdain: No Reservations”.

Tør du Smage på Blodet?

Mustamakkara er ikke for de kuldskære. Men hvis du er modig nok til at tage udfordringen op og smage på denne finske klassiker, så lover vi dig en eksplosion af smagsoplevelser, du sent vil glemme! Hvad venter du på? Bind forklædet, og kast dig ud i det blodige eventyr!

spot_img

Related Posts

Populær Russisk gademad fra Tatarstan og Bashkortostan

Her kommer min fed blog om den tatarstanske street...

Tropisk grapefrugt- og passionsfrugtdrink med rom

Nørdens fryd: Reverb CrashYo, cocktailguruer! Hvis I er trætte...

Palembang-pempek: En berømt fiskekage fra Indonesien

Introduktion til Pempek Hvis du nogensinde har set en Københavner...

Tropisk cocktaildrøm: Tahitisk frugtsmagseksplosion

Lad os Tage en Rejse til Tahiti - Tahitian...

Populær indonesisk gadekøkken: Pecel Lele – friturestegt fisk med sambal

Lad os Tale om Lækkerier fra GaderneDrenge og piger,...

Rumtrinken Astro Aku Aku – Rumblandingen af rumålderen

Tiki-drinken der tog os til månen (og tilbage igen)Lad...
- Advertisement -spot_img