Storbrandens fascinerende historie i 1666

Share This Post

Den Helt Vanvittige Brand i London

Kan I forestille jer at 13.000 huse brænder ned uden at nogen egentlig dør? Det lyder som starten på en virkelig dårlig vittighed, men det skete faktisk under den Store Brand i London tilbage i 1666. Denne helt vanvittige hændelse er et af de mest sindssyge kapitler i Londons historie.

Ild, Ild, Baby!

Ilden startede en søndag morgen i begyndelsen af september 1666 og rasede vildt i fire dage og nætter. Flammerne slugte det meste af den middelalderlige bydel inden for Londons gamle bymure. Over 13.000 huse, 87 kirker og selveste St. Paul’s Cathedral blev fortæret af brandene. Det var altså et massivt område, der gik op i røg!

Kun 6 Døde? Seriøst?!

Det vildeste ved denne kæmpe-brand er dog, at kun 6 personer mistede livet. Ja, I læste rigtigt – 6 døde! Hvordan kan det være? Jo, fordi ilden startede om natten, mens folk sov, så de fleste nåede at stikke af. Desuden skiftede vinden retning og hjalp med at bremse flammernes spredning. Man kan sige, at londonerne slap med skrækkenze!

Genopbygning af Legendariske Proportioner

Efter branden blev London grundlæggende genopbygget fra bunden af arkitekten Sir Christopher Wren. Han tegnede bl.a. den ikoniske St. Paul’s Cathedral, som vi kender i dag. Wren var altså med til at forme det moderne London efter den episke brand. Så næste gang I er i London, så husk at nyde den smukke arkitektur – den er jo resultatet af en sindssyg tragedie!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img