Spartanernes velstand baseret på helot-slaver

Share This Post

Spartanerne og deres små robotter

Åh ja, de badass spartanere vidste virkelig, hvordan man lever livet på den fede måde! Lad os hoppe direkte ned i hullet og snuse lidt til deres freestyler-livsstil. Tænk dig en flok muskuløse krigere, der spiller Halo og sidder og daser den med deres kødelige slaver, kaldet heloterne. Helot-gutterne var seriøst den persillesovs, der fik Sparta til at køre rundt.

Heloternes lortejob

De stakkels heloter var en flok lokale, som spartanerne havde knaldet og taget som fanger. Deres liv var basically ren udsved og slid. De skulle stå tidligt op og malke køerne, så spartanerne kunne få deres proteinshake. Herefter var det ud i markerne og dyrke korn og grøntsager, så de muskuløse krigere havde noget at spise til aftensmaden. Og når de så var færdige med det, så skulle de lige gøre rent i spartanernes hytter. Talk about et lortejob!

Rigdom og ballade

Men hey, det var ikke helt galt at være spartan! De sad bare og trænede deres mavemuskler hele dagen og modtog essentielt gratis arbejdskraft fra heloterne. Det gav dem en masse tid til at fokusere på det, der virkelig betød noget: at blive seje krigere og leve et liv i luksus. Når en spartan-knægt blev voksen, fik han sågar sin egen mark og en flok heloter til at passe den. Fedt nok, ikke?

Oprør og brok

Men selvfølgelig var der lidt dårlig stemning mellem spartanerne og heloterne. Helotbanderne var konstant på nippet til oprør over den elendige behandling. Og spartanerne vidste, at hvis heloterne stak af, så var de nødt til at lave deres egen mad og rengøring. Så de behandlede heloterne som rendyrket lort for at holde dem nervøse. Det var lidt som en gammel Sør vs. Nord-krig, bare med flere sixpacks og hellenske digte.

Kulturel arv

Men hey, uden heloterne ville vi aldrig have fået ordet “spartan” og alle de fede associationer med disciplin og barske livsstile. Så på en måde kan vi takke heloterne for, at vi i dag kan sige ting som “jeg lever spartansk” eller “jeg træner som en spartan”. Fedt nok, ikke? Bare lidt underholdende fakta at have med på ølbaren, når du vil imponere dine venner med din viden om antikkens småsamfund.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img