Slavers vandt frihed gennem retsager

Share This Post

Voila, her er et langt blogindlæg om historiske fun facts omkring slaver, der vandt deres frihed gennem retssager i kolonialtiden i Amerika:

Slavernes juridiske kamp for frihed

I de gode gamle dage i det koloniale Amerika kunne slaveriet være en lorteomstændighed. Men nogle slaver var ikke helt blålillede og fandt en kreativ vej til friheden – nemlig gennem retssystemet!

Efter den Amerikanske Revolution kunne slaver i bystater som Maryland og Virginia rent faktisk anlægge sag for at opnå frihed. Og sikke nogle legale nødder de gav slavejerne!

Slægtshistorie og juridisk spidsfindighed

Mange slaver forsøgte at bevise, at de havde forfædre, der var frie eller indfødte amerikanere. Hvis de kunne føre deres familie tilbage til en hvid eller indiansk mor, var de nemlig født frie ifølge den dengang gældende lov om, at barnets status fulgte morens (“partus sequitur ventrem”).

Det blev en hel hobby at spore slægtsskabet og finde de små juridiske krumspring, der kunne give den sidste nøgle til frihed. Satans smart brugt af systemet, ikke?

“Freeman” – frimændenes nye navn

Og når slaverne SÅ endelig havde vundet deres sag og deres frihed? Så droppede mange af dem bare lige deres gamle slavenavn og tog i stedet efternavnet “Freeman” (= friman). Sådan en powerplay!

Der er bare noget vildt befriende over at kunne ændre navn og stå frem som et frit menneske og medborger efter alt det juridiske besvær. Respekt til de gamle frihedskæmpere!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img