Sicilianske risboller: En lækker og alsidig gaderets historie og opskrift

Share This Post

Hey, har I nogensinde prøvet at spise en stor, sprød, gylden riskugle på gaden? Hvis ikke, så går I glip af noget! Arancini er en populær street food i Italien, især på Sicilien, og det er ikke uden grund. Disse lækre, fyldige riskugler er paneret med rasp og friteret til perfektion. De er typisk fyldt med en blanding af ragù (kød- og tomatsauce), smeltet mozzarella og ærter. Mmm, lækkert!

Men vidste I, at arancini faktisk har en ret cool historie? De stammer helt tilbage fra det 10. århundrede på Sicilien, dengang øen var under arabisk herredømme. Handelsfolk fandt på en smart måde at transportere måltider med ris og kød over lange afstande på hesteryg. I dag er arancini et af højdepunkterne i Palermos street food-scene. Sejt, ikke?

Sådan laver du selv arancini

Hvis du er frisk på at prøve kræfter med at lave dine egne arancini, så er opskriften faktisk ret enkel. Du skal bruge:

  • Arborio ris
  • Hønsebouillon
  • Parmigiano og pecorino romano ost
  • Æg
  • Olivenolie
  • Løg
  • Hvidløg
  • Champignoner
  • Hakket kalv/oksekød/svinekød
  • Vin (rød eller hvid)
  • Tomatpuré
  • Salt og peber
  • Frosne ærter
  • Rasp
  • Vegetabilsk olie til friturestegning

Fremgangsmåde

  1. Kog risene i hønsebouillon, til væsken er absorberet. Lad risene køle af og rør derefter revet ost og æg i.
  2. Lav en kødsauce med ærter og lad den køle af.
  3. Form risene til kugler, lav en fordybning i midten, fyld med en skefuld kødsauce, luk risen omkring kødet og form til en kugle. Vend kuglerne i sammenpisket æg og rul dem derefter i rasp.
  4. Steg arancini i varm olie, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.

Variationer og serveringsforslag

Det fede ved arancini er, at du kan fylde dem med stort set alt, hvad du har lyst til. Prøv for eksempel med pistacie, sværdfisk, rejer, aubergine, den krydrede pølse ‘nduja, skinke og ost eller endda chokolade. Du kan også lave en vegetarisk version med spinat og mozzarella. Kun fantasien sætter grænser!

Server dine arancini med en klat tomatsauce og pynt med basilikum. Hvis du har arancini tilovers, kan de sagtens gemmes i køleskabet i op til 3 dage og genopvarmes i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter. Du kan også fryse dem i op til en måned og tø dem op og varme dem i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter.

Konklusion

Så næste gang du er på jagt efter en lækker, mættende og alsidig street food snack, så hold øje med arancini! Med deres sprøde skorpe, bløde indre og lækre fyld er de svære at modstå. Og hvem ved, måske får du endda lyst til at prøve kræfter med at lave dem selv derhjemme? Det er i hvert fald værd at give det et skud!

spot_img

Related Posts

Populær Russisk gademad fra Tatarstan og Bashkortostan

Her kommer min fed blog om den tatarstanske street...

Tropisk grapefrugt- og passionsfrugtdrink med rom

Nørdens fryd: Reverb CrashYo, cocktailguruer! Hvis I er trætte...

Palembang-pempek: En berømt fiskekage fra Indonesien

Introduktion til Pempek Hvis du nogensinde har set en Københavner...

Tropisk cocktaildrøm: Tahitisk frugtsmagseksplosion

Lad os Tage en Rejse til Tahiti - Tahitian...

Populær indonesisk gadekøkken: Pecel Lele – friturestegt fisk med sambal

Lad os Tale om Lækkerier fra GaderneDrenge og piger,...

Rumtrinken Astro Aku Aku – Rumblandingen af rumålderen

Tiki-drinken der tog os til månen (og tilbage igen)Lad...
- Advertisement -spot_img