Romerske kæledyr gennem tiden

Share This Post

Dødlignende Kæledyr i Det Gamle Rom

Så krammede røverne i det gamle Rom åbenbart mere end bare hver andres nøgne bagedele! De havde et vildt sammensurium af kæledyr – lige fra den mere normale hunds og katteoperation, til helt crazy ting som løver, bjørne og aber. Det lyder ikke just som den mest low-key zologiske have, vel?

Hvad der Startede som Pest Kontrol…

Egentlig startede det lidt mere fornuftigt. Romerne hentede katte, slanger og fritter ind for at holde mus og rotter stangen. Fair nok, ikke? Men det escalerede så totalt i en rendyrket dyregalskab. De fangede papegøjer fra Indien som de faktisk lærte at tale – og ikke nok med det, så blev de endda fodret øl til festerne for at more de romerske broskillinger!

Kejserlige Kæledyr

Kejserne var nogle af de vildeste dyresamlere. Tiberius elskede slanger, Domitian holdt løver, og selveste Valentinian den Første havde to hundyr opkaldt efter sig selv. Men det vasker sgu nok lidt af på Neros vanvid – han lod både tamme OG vilde dyr rende frit rundt i sin Gylden Bolig! Med andre ord – det Gamle Roms svar på The Revenant.

Aber Overalt

Men de skøreste kæledyr var nok aberne. Ja, selv romerne var vilde med de sjove, bananatilgroede klampatere. De hentede barbariesker og afrikanske aber hjem som rigtige husaber. Der er endda referencer til aber i deres kunst og underholdning – tænk dig en slags antik udgave af Bingo Trunte!

En Dybt Rodfæstet Kærlighed

Selvom alt det der med løver, aber og fuld-drukne papegøjer lyder rimelig crazy, så afspejler det nok bare en dyb forbundenhed til dyrene i den romerske kultur. Ikke kun holdt de kæledyr, men dyr var også afgørende for deres landbrug, krig og underholdning. Så næste gang du slikker din hund eller kradser din kat, kan du takke de gamle romere for at have cementered den menneske-dyre buddy-forbindelse!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img