Romersk triumfpomp: Fejring af sejrherrer

Share This Post

Romernes Vilde Triumftog

For oldtidens romere var en triumf ikke bare en simpel fejring af en militær sejr. Det var en kæmpe begivenhed, hvor romere i alle aldre flokkedes til byens gader for at hylde deres sejrrige general og hans soldater. Triumftogene udviklede sig til ekstravagante opvisninger af magt og rigdom med plyndringsgodset fra de besejrede lande udstillet som trofæer.

Fejringen Begyndte Beskeden

De tidligste “triumfer” var sandsynligvis simple sejrparader, hvor en hjemvendt general og hans hær blev fejret for deres bedrifter. Men i takt med at Romerriget voksede i størrelse og magt, blev triumftogene også mere overdådige og prangende. Disse parader var en mulighed for generaler til at promovere sig selv efter store sejre.

Konkurrence om de Vildeste Fester

Mod slutningen af republikken udviklede triumftogene sig til en regulær kakkekonkurrence. Hver general forsøgte at overgå den sidste med mere udskejende festligheder. Efter selve paraden sponsorerede generalen fester for folket og særligt luksuriøse gilder for eliten, hvor bålene ofte brændte natten lang. At have en “triumferende” forfader, selv en der havde levet for længe siden, talte for meget i det romerske samfund.

Så Taberne Synge

Under triumftogene opførte legionærerne sig ofte som rene gadedrenge. De sang fræk frækkerte viser om deres lederes seksuelle vaner og politiske bedrag – lige for øjnene af de fejrende romere! Denne tradition med satiriske soldatersange under triumferne er velbevidnet, og det må have skabt et råt og festligt gadeliv i den ellers så stolte og højtidelige parade.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img