Reddet af klokken – En klassisk frase

Share This Post

Så blev du reddet i sidste øjeblik!

Udtrykket “saved by the bell” (reddet af klokken) har en sjov og overraskende baggrund. Vi bruger det, når nogen undgår en fiasko eller nedtur i bogstaveligste øjeblik, men hvor kommer det egentlig fra? Lad os dykke ned i den mørke og uhyggelige historie bag denne talemåde.

Gravklokkerne

I gamle dage var man bange for at blive begravet levende. Tænk at vågne op og finde sig selv spærret inde i en snæver, mørk kiste, mens den kolde sandjord hældes ned over en. Argh! For at undgå dette mareridt opfandt man “sikkerhedskister” med en klokkestreng, som den begravede kunne ringe med for at tilkalde assistance. Ja, så dér kommer “klokken” ind i billedet!

Boxing and Knockouts

Udtrykket bruges også i boksningens verden. Når en fighter bliver slået halvt ud, men reddes af klokken, der ringer og markerer rundens afslutning, før han når at blive talt ud. Så har han fået en lille pause fra at få tærsk, før næste runde går i gang. Smart, ik’?

“Svinedyrt” at ringe med gravklokken

Der går rygter om, at nogle gravere krævede betaling, hvis de skulle bære kisten op og hjælpe den begravede ud. Det har nok været “svinedyrt” at ringe med gravklokken! Heldigvis er vi kommet videre og kan i dag bruge udtrykket “saved by the bell” på en sjov og afslappet måde, uden at tænke på de makabre detaljer.

Næste gang du undgår en pinlig eller katastrofal situation i allersidste sekund, så husk at sige: “Jeg blev reddet af klokken!” Det vil helt sikkert vække opbakning og forståelse hos dine venner!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img