Rævekastning: Brutalt fornøjelse for adelen

Share This Post

Here is a blog post as an HTML output with the requested formatting and tone:

Fantastisk historisk underholdning: Fox tossing!

Hvad synes du om at tage en levende ræv og kaste den højt op i luften? Det lyder sgu lidt vildt, men det var faktisk en populær blodsport blandt den forkælede overklasse i 17- og 1800-tallet. Den sindsyge aktivitet, som gik under navnet fox tossing eller “Fuchsprellen” på tysk, gik ud på at bruge en slynge til at kaste levende ræve og andre dyr op i luften!

Sådan gjorde man det den gang

Det foregik i en arena, som enten var dannet af et opsat lerred eller i gårdspladsen på et slot eller palads. To deltagere stillede sig 20-25 fod fra hinanden og holdt hver en ende af en snorslynge kaldet en “Prellgarn”. En stakkesl ræv blev så lukket ud af en bur og drevet hen over slyngen. Når ræven var midt på, trak deltagerne til og kastede det arme dyr højt op i luften! Den højeste kast vandt, og de dygtigste kunne smide dyrene op til 7,5 meter op i luften! Vildt nok?!

Farligt for begge parter

Det var ikke uden risiko at deltage i fox tossing. De bange og forpinte dyr vendte sig ofte mod deltagerne og angreb dem. Vildkatte var særligt besværlige, da de desperat klamrede sig til slyngen, hvilket gjorde det svært at kaste dem ordenligt. Kongerne deltog også selv i den sindssyge sport. Den polske kong Augustus II holdt fx en berømt tossing-konkurrence i Dresden, hvor ræve, harer, grævlinger og vildkatte blev kastet rundt og dræbt!

Dekadent underholdning for overklassen

Fox tossing var især populært blandt adelspersoner og blev ofte brugt som underholdning for blandede par. For at gøre det endnu mere dekadent blev deltagerne nogle gange udklædt som mytiske helte, krigere og nymfer! Og som om det ikke var nok, så blev de stakkels ofre-dyr også pyntet op i løjerlige kostumer og masker! Efter showet gik festen så videre med banketter og fakkeloptog. Fantastisk galskab fra en svunden tid!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img