Populær Vietnamesisk Gaderet: Bun Cha

Share This Post

Hvis du tænker, at der ikke er mere til livet end burgere og hotdogs, så hold kæft, hvor tager du fejl! Vietnam har noget helt sindssygt på menuen, som vi simpelthen ikke kan lade være med at fortælle jer om. Bun cha er den vietnamesiske street food konge, og vi forstår virkelig, hvorfor Obama var helt vild med den lækre ret.

Hvad er Bun Cha?

Bun cha er en vietnamesisk street food klassiker, der består af grillede, fede svinekødsfars (chả) serveret over en tallerken med hvide risnudler (bún) og friske krydderurter. Den ledsages af en lækker dippesauce ved siden af. Simpelt, men sindsygt lækkert!

Opskriften på Bun Cha

For at lave den autentiske bun cha skal du have styr på de her ting:

  1. Grillede svinekødsfarser: Lav en blanding af fed svinefars, fiskesauce, osterssauce, brunt sukker, sort peber, ristet rispulver og andre krydderier. Form små frikadeller og grill dem til de er let ristet.
  2. Risnudler: Kog en masse risnudler og afkøl dem – det er bundlinjen!
  3. Dippesauce: Nuoc cham er essentiel. Bland fiskesauce, risbineddike, limesaft, sukker, hvidløg og chili med vand til en suppeagtig konsistens.
  4. Friske krydderurter og grøntsager: Top din bun cha med spæde spirer, mynte, koriander og syltede grøntsager.

Hanois Gadeikon

Bun cha er dybt forankret i Hanois madkultur og har været en gademadsklassiker siden starten af 1900-tallet. Retten fik for alvor vind i sejlene i 40’erne og 50’erne, hvor mange bun cha-restauranter åbnede i Hanoi.

Obama’s Stamp of Approval

I 2016 slog bun cha for alvor igennem internationalt, da Barack Obama besøgte en ikonisk bun cha-restaurant i Hanoi under sin præsidentperiode. Den tidligere præsident satte virkelig street food ikonen på verdenskortet!

Sydlige Fætter

Bun cha har en sydlig fætter ved navn bún thịt nướng. De har grillet svinekød, krydderurter og en sød chilisauce tilfælles, men serveres lidt anderledes end den nordlige variant.

Tid til at Prøve!

Så hvad venter du på? Bun cha er den perfekte frokostret med masser af smag og ikke mindst en verdensomspændende berømmelse. Smid burgeren og hop på den vietnamesiske street food-vogn i stedet – du vil ikke fortryde det!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img