Home Street Food Populær Russisk gademad fra Tatarstan og Bashkortostan

Populær Russisk gademad fra Tatarstan og Bashkortostan

0
Populær Russisk gademad fra Tatarstan og Bashkortostan

Her kommer min fed blog om den tatarstanske street food perske, også kendt som belyash i Rusland. Jeg har disset den lækre udgave af det populære gadeportionsmåde fra Tatarstan og Bashkortostan for jer!

Hvad er en peremech?

En peremech er en lækker, friteret dejtpastille fyldt med kødblanding, løg og krydderier. Det er en gademad-klassiker i Tatarstan og Bashkortostan, og den serveres ofte med bouillon, yoghurt eller ayran (tyrkisk drikkeyoghurt). Men den kan også nydes med ketchup eller cremefraiche.

Opskrift på peremech

Lad os se på den lækre opskrift på den her saftige snack:

Kødfyld:

– 400 g hakket oksekød

– 1 finthakket løg

– 2 tsk salt

– 1 tsk peber

– Lidt koldt kogevand

Fremgangsmåde:

1. Hak løget fint og bland det med kødfarsen.

2. Tilsæt kogevandet, salt og peber.

3. Ælt det hele sammen til en jævn fars.

Dejten:

– 200 ml lunket mælk

– 1 æg

– En knivspids salt

– 700 ml hvedemel

– Planteolien til friturestegning

Fremgangsmåde:

1. Varm mælken til den er lun.

2. Pisk ægget ud i mælken og tilsæt salt.

3. Rør melet i og ælt det til en fast dej.

4. Lad dejten hvile i 10-15 min under et viskestykke.

Sådan laver du en peremech

Nu til den sjove del:

1. Del dejten i 4 stykker og form dem til aflange “baguetter” på 4-5 cm i diameter.

2. Skær “baguetterne” i 2-3 cm tykke skiver og form skiverne til små kugler.

3. Rul hver kugle ud til en flad cirkel på 10-15 cm.

4. Læg en spiseske eller mere af kødfyldet midt på, men hold en rand på 2-3 cm.

5. Fold dejten sammen om fyldet med fine folder, så der bliver et lille hul i midten.

6. Fritersteges de små lækkerier i olie til hullet vender nedad og de får en gylden farve.

Kulinarisk eventyrer fra Tatarstan

Peremech er ikke bare en saftig gademad. Den er en slags kulinarisk rejsefører til Tatarstan og Bashkortostan! Denne snack har dybe rødder i regionens madtraditioner og er et yndet tællepålæg for både lokale og turister.

Fra Rusland til resten af det tidligere Sovjetunionen har peremech bredt sig som en lækker snackepidemni. Dens tilpashånd i forskellige områder vidner om dens madkulturelle mangfoldighed.

Street food-soulmate

Hvad der gør peremech så genial er, at den både er nem at gå til og super lækker! Det er den perfekte følgesvend, når du skal snacke på farten eller bare har lyst til en fedtlækker mundfuld.

Så pak kurven og head for gadehjørnet! En lækker peremech venter på at give dig en smagsmæssig omfavnelse af de tatariske køkkengener.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here