Populær indonesisk gadekøkken: Pecel Lele – friturestegt fisk med sambal

Share This Post

Lad os Tale om Lækkerier fra Gaderne

Drenge og piger, jeg har en krydret overraskelse til jer! Vi tager et smagfuldt dykkert ned i de skumle gader i Indonesien og checker den legendariske Pecel Lele. Hvad lyder det som? En dunkel trylleformular? Nej, det er bare navnet på en saftig street food, der vil få dine smagsløg til at danse salsa!

En Smagsbombe i Frituregryden

Forestil dig denne situation: En sultenbasse geddefisk får en omgang i frituregryden, indtil den er sprød og gylden. Derefter serveres den sammen med en sambal chili-paste, der seriøst kan få dine kinder til at gløde! Og for at gøre det hele endnu vildere, så tilføjes der også friturestegt tempeh (en slags sojabønnekage) og dampet ris. Boom! Det er Pecel Lele for dig!

Den Hemmelige Krydderblanding

Det hele starter med at marinere gedden i en miks af krydderier som hvidløg, koriander, gurkemeje og candlenødder. Derfra går det bare derudad! Den ikoniske sambal består af tomater, chili og en hemmelig blanding af krydderier, der vil sende dine smagsløg på en svimlende rejse.

En Arv fra Gaderne

Pecel Lele har sine rødder i den lille by Lamongan i Østjava. I 1980’erne kom nogle folk derfra til Jakarta, og de så betawi-folket sælge noget, der hed “pencak lele” (friturestegt gedde). Da de vendte hjem, pimpede de opskriften med deres egen smag, og sådan blev Pecel Lele Lamongan født! Den unikke sambal indeholder ting som kemiri, sesam, jordnødder og cashewnødder plus en fiskepastagryde kaldet petis ikan.

Kultisk Kærlighed

I dag er Pecel Lele en kultretsret i Lamongan. Folk elsker den så meget, at de gør en indsats for at bevare den som en lokal delikatesse. Ikke underligt – det er jo street food på øverste hylde!

Prøv den Vilde Opskrift!

Selvfølgelig kan jeg ikke lade jer gå sulten hjem. Her er en simpel version af den legendariske Pecel Lele, som I kan prøve derhjemme:

Ingredienser:
– 4 geddefileter
– 1 dl marinade (hvidløg, koriander, gurkemeje, salt)
– Olie til friture
– 1 portion ristet tempeh
– Ris
Sambal:
– 5 røde chili
– 4 fed hvidløg
– 2 tomater
– 1 spsk ristede jordnødder
– 1 tsk tamarind
– Salt

Fremgangsmåde:
1. Mariner geddefileterne i 30 min.
2. Frituresteg gedden til den er sprød.
3. Lav sambal ved at blende alle ingredienserne.
4. Server den sprøde gedde med sambal, rejer og dampet ris.

Og vupti – så har du en autentisk indonesisk gadeoplevelse lige ved spisebordet! Hvad venter du på? Kast dig ud i eventyret og nyd denne saftige streetfood!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img