Populær gademad: Dumplingen Momo fra Nepal og Nordindien

Share This Post

Fra Nepals bakkede stræder til dit fad!

Momo er den lækre street food, der får alle til at gå momonamonomonomono (ja, du læste rigtigt)! Disse dampede eller friterede dynger af asiatisk velsmagenhed er lige fra Nepals gader og direkte ind i din mund. Men før vi graver tænderne i den smagfulde opskrift, skal vi tage et kig på den fascinerende historie bag momo.

Kærlighedens vej til dine tarme

Åhhh, den gode gamle nepalesiske prins, der møder sin tibetanske prinsesse og introducerer hende for momo. En gammel klassiker! Det siges, at en newari-prinsesse fra Nepal i 1400-tallet bragte momo-traditionen med sig til Tibet, da hun blev gift med en tibetansk konge. Og sådan spredte disse dampede dejligheder sig rundt i Himalaya-regionen som en sindssygt lækker bryllupsgave!

Momo: Fra Nepal til din tallerken

Men momo stoppede ikke bare i Tibet, nej nej! Den spredtes som en velsmagende pandemi videre til Indien, hvor den blev tilpasset til at kunne cater for alle de veganere i Ganges-området. Før vidste de knapt, hvad en grøntsag var i Nepal, men nu er der masser af veggie-versioner!

I dag er momo street food-kongen i Nepal, Indien, Bhutan og store dele af Asien. Men den er også blevet en global succes, som gør lykke over hele verden med sin dampede, krydrede lækkerhed!

Opskrift: Gør-Det-Selv Momo

Nå, men lad os komme til sagen! Her er den legendariske momo-opskrift lige til at prøve derhjemme:

Dejen: Bland mel, vand og olie til en glat dej. Ælt den sammen, og lad den hvile et stykke tid.

Fyldet: Hak kylling, løg, forårsløg, persille, hvidløg og ingefær fint. Krdr godt og smag til med lidt salt og peber. Du kan også lave en veggie-version med dine yndlingsgrøntsager!

Fold og damp: Rul dejen ud i tynde cirkler. Læg en klat fyld på midten, fold dejen sammen og pres kanterne. Damp momoerne i 10-12 minutter, og server med en hvidløgsdip!

Momo-facts du kan imponere dine venner med

Her er lidt random momo-viden til at gøre dig til kongen af samtalen på dit næste momo-gilde:

  • I Nepal betragtes momo som en nationalret, på samme måde som pizza i Italien!
  • Der findes omkring 70 forskellige momo-varianter – med alt fra and til spinat som fyld!
  • Verden hurtigste momo-folder lavede 36 momoer på bare 1 minut!
  • Der er en årlig momo-festival i Nepal! Lækker street food i massevis!

Så hvad venter du på? Skaf dig lidt dej, fyld og en dampvogter, og giv den gas med momoerne! Den nepalesiske gadelækkerhed er klar til at erobre din appetit!

spot_img

Related Posts

Populær Russisk gademad fra Tatarstan og Bashkortostan

Her kommer min fed blog om den tatarstanske street...

Tropisk grapefrugt- og passionsfrugtdrink med rom

Nørdens fryd: Reverb CrashYo, cocktailguruer! Hvis I er trætte...

Palembang-pempek: En berømt fiskekage fra Indonesien

Introduktion til Pempek Hvis du nogensinde har set en Københavner...

Tropisk cocktaildrøm: Tahitisk frugtsmagseksplosion

Lad os Tage en Rejse til Tahiti - Tahitian...

Populær indonesisk gadekøkken: Pecel Lele – friturestegt fisk med sambal

Lad os Tale om Lækkerier fra GaderneDrenge og piger,...

Rumtrinken Astro Aku Aku – Rumblandingen af rumålderen

Tiki-drinken der tog os til månen (og tilbage igen)Lad...
- Advertisement -spot_img