Pilotenens sidste hvilested: En eftertænksom beslutning

Share This Post

Den Himmelsendte Paul Tibbets

Ja, I læser rigtigt – Paul Tibbets var faktisk piloten, der fløj bombeflyet Enola Gay, som smed den første atombombe over Hiroshima under Anden Verdenskrig. Men tjek lige denne twist: Manden insisterede på, at han ikke ville have nogen begravelse eller gravsten! Hvorfor gad han vælge den banebrydende vejbelysning foran en mere… konventionel sidste hvileplads?

Farvel til Fredelig Hvile

Se, Paul var ikke nogen tandløs bamse. Han vidste godt, at hans involvering i atombombningerne ville blive set på med blandede følelser, for nu at sige det mildt. Og det var lige præcis dét, han ville undgå – at hans grav blev flækket med antinukleare graffitier eller omdannet til en Samlepunkt for Protestanter. Så for at undgå en evig shitstorm, valgte han den mere diskrete udvej: At få sine aske spredt over Engelsk Kanal.

Det Store Billede

Men hvorfor overhovedet droppe atombomben? Paul og hans makker handlede på ordre fra præsident Harry S. Truman, som mente, at en atombombe var den hurtigste måde at slutte Anden Verdenskrig på. Og mens konsekvenserne var voldsomme, med over 200.000 omkomne, mente mange, at det sparede liv på længere sigt ved at afslutte krigen hurtigere. Uanset hvad synes de fleste nok, at et besøg ved Tibbets’ ikke-eksisterende gravsted ville være en mere fredelig oplevelse.

Den Tilbagevendende Pilot

Men selv om Paul droppede ceremonien, tog han sin plads i historien ret seriøst. Efter krigen blev han aktivt fortaler for atomvåbnene og mente, at USA burde have et stærkt nukleartarsenal. Han blev også æresmand hos Smithsonian Institution, som udstillede Enola Gay og hjalp med at bevare flyets eftermæle. Så ligesom Atombommen spreder radioaktiv stråling langt omkring, har denne pilotshistorie også lange udløbere, der stadig toner frem den dag i dag.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img