Pikante peruanske gadefødevarer med sødmebærende traditioner

Share This Post

Picarones – Den peruanske smagssensation fra gaden

Hvis du nogensinde har forladt en fed og lækker street food-bask med fornyet energi og ét smukt smil, så er picarones din nye bedste ven! Denne gadeføde fra Peru har formået at få selv de kræsneste smagsløg til at logre af nydelse gennem flere århundreder.

En historisk smagsoplevelse

Picarones’ historie strækker sig helt tilbage til inkatiden, hvor sødekartofler og græskar var en vigtig del af diæten. Efter spaniolernes ankomst blev nye ingredienser som hvedemel og sukker hældt i drejningen, og de runde, syltede smagsbobler blev som vi kender dem i dag – med et smukt hul i midten.

En blanding af guddommelige ingredienser

Selve opskriften er en sand fest for smagsløgene. Sødekartofler, græskar, mel, gær og sukker blandes til en luftig dej, som siden dyppest i den allerhelligste friture-olie. Når de små guddommelige klatter så er gyldne og sprøde, drysses de med en chancaca-sirup, som er lavet på koncentreret rørsukkermelasse. Det giver den fineste syrlige sødme og en sprødhed, som smelter på tungen.

Street Food-pionerer og smagskunstnere

Tilberedningen af picarones har været en sand kunst i kvindehænder gennem næsten to århundreder. Mange af bydelenes gaderåbere – kvinder med afro-descendens – har solgt de sprøde lækkerier ledsaget af fængede sangremsere og vers. Picarones har også været en uundgåelig del af religiøse processioner som den berømte “Señor de los Milagros”.

Opskrift: Kom frituregryden frem!

Selvom værterne på gadehjørnerne oftest vogter over de bedste opskrifter, kan du sagtens prøve kræfter med picarones derhjemme. Her er hvad du skal bruge:

  • 2 kogte sødekartofler
  • 1 kogt græskar
  • 1 spsk. gær
  • 1 tsk. salt
  • 1⁄2 dl. vand
  • 1 dl. hvedemel
  • Chancaca-sirup (eller mørk sirup)
  • Friture-olie

Mos sødekartofler og græskar, og bland dem med de øvrige ingredienser til en luftig dej. Form små klatter og frituresteg dem gyldne. Server de sprøde picarones med chancaca-sirup og nyd den unikke peruanske smagseksplosion!

Lima er hovedkvarteret for picarones-elsker

Selv på den anden side af kloden er du ikke i sikkerhed for picarones’ fristelser. Hver eneste gadehjørne i Perus hovedstad, Lima, summer af frituregryden og den liflige duft af de sprøde smagsbobler. Så næste gang du skal ud at rejse, så pak bagagen – og appetitten!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img