Home Cocktails Perfektioneret kaffe-grog fra paradisisk tiki-bar

Perfektioneret kaffe-grog fra paradisisk tiki-bar

0
Perfektioneret kaffe-grog fra paradisisk tiki-bar

En Ægte Tiki Oplevelse

Som ekspert inden for tiki drinks og cocktails er jeg her for at dele en spektakulær opskrift med jer! Der er tale om ingen ringere end “The Gourmet Coffee Grog” – en lækker og teatralsk variant af den klassiske Don the Beachcomber-drink, som er perfektioneret af barteamet på den legendariske New York tiki-bar Paradise Lost.

En Bold Smagsprofil

Denne drink er en smagssensation med en blanding af højtprocentige romme, kaffe, Gardenia Mix (en krydret honningblandning) og jasminparfumeret kokosnøddecreme. Opskriften har gennemgået en kærlig forfining gennem årene, hvor det vanskeligste var at finde den rette kaffe. Efter talrige smagsprøver faldt valget på Cosa Nuestra fra Sweetleaf-risteren i Long Island City – en intens kold brew, hvis smagfulde karakter kan matche de kraftige romme og andre ingredienser.

Cremet Balance

De cremede elementer i Gourmet Coffee Grog er afgørende for drinkens unikke profil. Bartenderen er gavmild med både kokosnøddecreme og Gardenia Mix, der udgør omkring en tredjedel af drinken. Disse ingredienser balancerer den bitre kaffe og de seje spiritusser. Gardenia Mix er en klassisk ingrediens i drinks som Pearl Diver og er inspireret af Dave Arnolds kolde butterum-opskrift, hvor xanthan gummi stabiliserer honningblandingen. Den jasminparfumerede kokosnøddecreme bidrager med blomsteragtige og let grønne toner.

Teatralsk Oplevelse

En del af charmen ved Gourmet Coffee Grog ligger i dens spektakulære anretning, inspireret af grog-serveringen på den legendariske Mai-Kai bar. Gæsterne ser fascineret til, mens den forvarmede “Grog Mix” (kaffe og Gardenia Mix) og den jasminduftende kokosnøddecreme kombineres i en opvarmet kop med Paradise Losts bjævertegn. Dernæst blandes rom med appelsin- og citronskal i en tyrkisk kaffekande, hvorefter væsken antændes og hældes i gæsternes kopper. Endelig garneres drinken med citrusskrællen og et stykke kinesisk kassiabark for en smagsoplevelse i verdensklasse!

Så hvad venter du på? Lad os flette håndklædet og udleve vores indre tiki-eventyrer med denne ultimative Coffee Grog!

Opskrift på The Gourmet Coffee Grog

Ingredienser:

  • 1 1⁄2 oz kold brew-kaffe (Cosa Nuestra anbefales)
  • 3⁄4 oz kokosnøddecreme, tilsat nogle dråber jasmin-eddike
  • 3⁄4 oz Gardenia Mix (krydret honningblandning)
  • 3⁄4 oz mørk jamaicansk rom
  • 3⁄4 oz demerara rom
  • Appelsin- og citronskal (til garnering)
  • Kinesisk kassiabark (til garnering)

Fremgangsmåde:

  1. Opvarm en termokop eller lign.
  2. Bland den kolde kaffe, kokosnøddecreme og Gardenia Mix sammen, og opvarm blandingen let.
  3. Hæld blandingen i koppen.
  4. Kombiner de to romme og citrusskallerne i en tyrkisk kaffekande, og antænd rommen.
  5. Hæld den brændende rom over i koppen med kaffe-blandingen.
  6. Garner med appelsin- og citronskal samt et stykke kinesisk kassiabark.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here