Pave Gregor IX’s edikt mod katte

Share This Post

Pavens krige mod killinger

Forestil dig en tid, hvor folk troede, at sorte katte bar på Satans ånd. Det lyder vildt nok, men i 1200-tallet var dette faktisk en udbredt overtro. Og så havde vi selvfølgelig Pave Gregor IX, der virkelig tog kampen op mod de firbenede djævleskabninger.

Pavens forbandelse over puslingerne

I 1233 lød pavens ordre: “Kill dem allesammen!” Okay, måske ikke helt ordret, men han udsendte en pavelig bulls**t-erklæring om, at katte var besudlet af Djævelen selv. Det satte gang i en masseudryddelse af killinger over hele Europa i årene 1233-1234. Tænk, at en gammel mand i en kjole kunne påvirke så mange folks syn på de søde, bløde bolde af pels.

Fra killing til pest

Nu kommer det virkelig sjove twist: Nogle historikere mener, at massedrabet på katte faktisk banede vejen for Den Sorte Døds hærgen. Når man tænker over det, giver det mening. Færre katte = flere rotter = hurtigere spredning af pesten. Men hey, det er bare en teori, så lad os ikke lægge alle vores killinge-æg i samme kurv.

Fejring af de firbenede helte

I dag har vi heldigvis lært at elske vores killinger, uanset deres pelsfarve. Tænk, at vi engang troede, de var Satans små spioner! Men igen, vi lever i en mere oplyst tid, hvor vi kan fejre kattenes evne til at holde rottebestanden nede – og forhåbentlig undgå fremtidige pestudbredninger. Så næste gang din killing leger med en mus (legetøj, forhåbentlig), så husk at give den et kræs på snuden for at være en modstandshelt mod rotter!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img