Nødvendighedens opfindsomhed under Depressionen

Share This Post

Fra Rugbrød til Retrochic

I Den Store Depression måtte folk finde kreative løsninger for at overleve. På landet var genbrug en populær praksis, hvor selv de mest usandsynlige ting blev genanvendt. Et af de mere specielle eksempler var brugen af fodersække til at sy tøj og andre remedier.

Moderigets nye High Fashion

Ja, du læste rigtigt – de dér sække til korn og dyrefoder blev pludselig must-have i garderoben. Møllerier som Staley Milling Co. i Missouri var skarpe nok til at spotte trenden og begyndte at producere deres sække i pastelfarver og med flotte mønstre. Andre firmaer trykte ligefrem små dukkemodeller på, så man kunne sy tøj til barbie direkte på sækken. Fattigmandsluksus blev officielt en ting.

Quilte-mekka og Haute Couture

I takt med at depressionen skred frem, blev fodersække ikke længere set som et tegn på armod, men snarere på opfindsomhed. Husmødre over hele USA og Canada sydede kjoler, tæpper, dukker og meget mere af de flotte bomuldssække. Faktisk begyndte modehusgiganter som Simplicity og McCall’s at udgive mønstre specielt designet til at sy af fodersække. High fashion for lavpris, hvad?

Bondekonen banker Coco Chanel

Efter 2. Verdenskrig dalede brugen af bomuldssække, da man skulle spare på bomuld til krigsindsatsen. Men møllerifirmaerne var ikke sene til at genoplive interessen. De hyrede kendte tekstildesignere, sponsorerede modeshow og samarbejdede med mønstre-producenter. I 1950’erne blev fodersække nærmest synonym med avantgarde mode – Harry Who? Bondekonen var den nye trendsætter!

Gør det selv-kultur på Landsbypladsen

Selv om brugen af fodersække som tøjmateriale ebbede ud i 1960’erne, holdt sy-traditioner ved i årevis. Rundt om i USA og Canada blev der flittigt afholdt sykonkurrencer på de lokale markedspladser og mødre dystede i at lave de flotteste kreationer af – you guessed it – fodersække. Overlevelsesevner, kreativitet og genbrug blev hyldet som aldrig før under Depressionen. Og alt sammen takket være en flok jordnære husmødre, der med appetitten efter mere fik syet sig vej til modeverdenens absolutte top.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img