Mopselogenhedens uventede arv fra 1700-tallet

Share This Post

Orden af Mopsdyr: En Pudsig Revolution

Lad os tage et kig tilbage på en ganske særlig og drilsk hemmelighed fra det 18. århundrede. I 1740 opstod en hemmelig orden kendt som “Orden af Mopsdyr” i Bayern, hvor en flok rebelsk-katolikker trodsede pavemyndighedens forbud mod frimureri. Disse herrer og damer var ikke bare almindelige mærkelige typer – de var katolske frimurere, der insisterede på at blive ved med deres hemmelige ritualer og samtidig holde fast i deres tro.

Ærkebisp Clemens og hans Mopdyrsbande

Hele showet blev startet af selveste Ærkebisp Clemens August af Bayern, der åbnede en slags katolsk-frimurer-frizone efter Pave Clemens XII’s forbud i 1738. Disse katolske frimurere besluttede at efterligne den trofaste, tillidsfulde og stædige mops – både i opførsel og i identitet. De gik rundt på alle fire, bar hundehalsbånd og udførte deres hemmelige ritualer i denne pudsige forklædning.

Kvindernes Stærke Rolle

Men det var ikke bare en flok gamle mænd, der hyggede sig med at lege hund. Kvinder havde faktisk en stærk rolle i Orden af Mopsdyr og kunne endda blive valgt som øverste leder. Talk about girl power! Ordenen var lidt mere fremsynet end de fleste klubber på den tid.

Afsløringen af “Mopsehemmeligheden”

Desværre for mopsordenen blev deres sjove tricks og traditioner afsløret i en eksponerende bog kaldet “L’Ordre des francs-maçons trahi et le secret des Mopses révélé” (Frimurernes Orden afsløret og Mopsehemmeligheden blotlagt) i 1745. Forfatterens navn var Gabriel-Louis-Calabre Pérau, og han fik prompte lukket showet, selvom der er rygter om, at nogle af mopserne fortsatte deres legen helt indtil 1902 i Frankrig.

Uanset hvad var Orden af Mopsdyr et fantastisk pudsigt kapitel i Europas historie, hvor en gruppe galninge opførte sig som hunde for at nasse den katolske kirke. Historien viser, at selv i en tid, hvor autoriteter forsøgte at holde folk i snor, fandtes der altid nogen, der modsatte sig det herskende med lidt godt gammeldags pjat og civil ulydighed. Og hvem ved, måske gemmer der sig en potentiel ny mopsorden et sted derude, rede til at springe frem og gø af glæde endnu en gang?

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img