Mongolens legendariske erobrer: Djengis Khan

Share This Post

Barbar, erobrer eller genial strateg?

Genghis Khan, hvis navn betyder “Universets Hersker”, var en mand af kontraster. På den ene side var han en brutal erobrer, der dræbte millioner og satte skræk i resten af verden. På den anden side var han en genial strateg og organisator, der samlede de nomadiske mongolstammer og lagde grunden til et gigantisk imperium.

Fra forældreløs hingst til global supermagt

Født som Temüjin i 1155-1167, havde Genghis Khan (altså “den lille hest”) en turbulent barndom. Hans far blev snigmyrdet af stammefæller, og hans familie blev splittet. Men den unge Temüjin var en fighter, og han samlede sig en hær af krigere og allierede, der systematisk udryddede sine rivaler. I 1206 erklærede han sig selv som Genghis Khan – den højeste leder af mongolerne.

Det mongolske dreamteam

Genghis Khans hære var langt fra tilfældige bander af barbarer. De var højt disciplinerede og organiserede efter et decimalt system, hvor hver enhed havde præcis 10 soldater. Genghis’ stålsatte regler og brutale disciplin var nøglen til deres succes. Men hvordan lykkedes det ham at samle en så slagkraftig styrke? Jo, han havde en nådesløs policy om at tage de smukkeste kvinder som krigsfanger – hvilket resulterede i at han fik helt vildt mange børn og efterkommere!

Genkendelig slægt?

Faktisk viste et genetisk studie, at op mod 0,5% af verdens mandlige befolkning (ca. 16 millioner mennesker!) er efterkommere af Genghis Khan. Så hvis din bedstefar eller oldefar har meget markante træk, er stålblå blik og en tendens til at herse over andre, så ved du måske hvorfor! Den seje mongolerhersker kunne altså nok også have gjort karriere som high-profile pornostjerne i nutiden.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img