Intro til den Tiki-inspirede drink: Mojito Caballito
Yo drengz, jeg er så heldig at kunne sætte tænderne i en legendarisk Tiki-drink i dag! Mojito Caballito er en sprød, lækkerspist’ variation af den klassiske Mojito, og den stammer helt fra Cuba. Så lad os dykke ned i denne forfriskende og smagfulde cocktail og dens rødder.
Ingredienser til den ikoniske Mojito Caballito
For at lave denne unikke drink skal du have følgende:
- 1 1/2 oz hvid cubansk rom (Angostura White Oak)
- 1/2 oz fransk vermouth (Noilly Prat Dry)
- 1/2 oz limejuice
- 1 tsk sukker
- 8-10 mintblade
- Sodavand
- En mintekvist og en spiral af limeskal som garnering (ser godt nok vildt ud!)
Baggrund og historie bag den frække Mojito Caballito
Mojito Caballito stammer fra den ikoniske Mojito, som oprindeligt kom fra Cuba i starten af 1900-tallet. Men denne variation blev faktisk skabt i det tidlige 1800-tal, hvor den blev kaldt “Draquecito” – en cubansk drink med rom, lime, sukker og mynte. Caballito betyder bare “lille hest” på spansk, og den fik det navn da den blev skabt på Sloppy Joe’s bar i Havana!
Smagsprofil: Frisk, krydret og forførende
Mojito Caballito byder på en forfriskende og krydret oplevelse! Først møder næsen en dejlig mintbuket, og så slår den friske, brusende lime-smag igennem. Når du så sænker skuldrene, breder rum- og myntenoterne sig i munden. Det tørre vermouth tilfører også en spændende krydret dimension til smagspaletten!
Forskellene fra den originale Mojito
Det helt særlige ved Mojito Caballito er tilsætningen af det tørre vermouth og den spektakulære garnering. Vermouth’en giver drinken en helt anden herbal og aromatisk profil, som skiller den ud fra den klassiske Mojito. Og den vilde garnering med mintekvist og spiralskalken af lime lægger bare et ekstra ikonisk Tiki-touch på!