Meroes Rige: En Glemt Civilisation i Sudan

Share This Post

Meroë – Den syriske briks i Sudans hede ørken

Hvis du er træt af de typiske rejsemål og leder efter noget vildt, smukt og ægte historisk, så tjek Meroë i Sudan. Denne oldgamle stenhuggerby er fyldt med mystik og hemmeligheder fra kongeriget Kusch, der engang herskede over området i over tusind år. Meroë er Sudans svar på Egyptens pyramider, bare lidt mere autentisk og rocker!

Hotte historiske højdepunkter

Meroë var hovedstad i det gamle kongerige Kusch, og her finder du over 200 pyramider spredt ud i ørkenens gule sand. Nogle af dem er uspolerede og stråler med deres stenfliser intakte, mens andre er mere ramponerede efter italienske skattejægeres forsøg på at finde faraonisk guld. Men selv de ødelagte pyramider byder på sindssyg smuk arkitektur og atmosfære.

Få styr på jernindustrien

I sin storhedstid var Meroë kendt for sin fremragende jernindustri, og byen blev kaldt “Afrikas Birmingham“. De gamle konger opfandt helt nye måder at forarbejde jern på, og det blev en kæmpe eksportvare, som gav byen stor rigdom og magt. Smeltediglerne og kraftovnene fungerede bare på repeat, så Meroë blev totalt rødglødende.

Nittede krukker og fedt lertøj

Meroës keramikere var også vilde med at producere lækre, dekorerede krukker og fade. Deres nittede designs og spraglede mønstre var helt ude i hampen, og vi snakker virkelig nogle pæne stykker hjemmelavede hipster-vaser. Det var de gamle sudaneseres måde at være kreative på – simpelthen for meget!

Træd ind i varmen

For at opleve Meroë på tætteste hold, så booker du en tur fra Khartoum. En bus til Atbara og så videre med taxa eller omvej til pyramideområderne. Du kan bo i luksus-teltlejr eller finde nogle mere tilgængelige hytter. Husk solcreme og solhat, for den sudanske sol er virkelig en banger! Men intet står i vejen for at du kan nyde Meroës hvislende ørkenvidder og fortidsminder helt for dig selv.

Få fakta på fuckingfarten

Meroës top blev revet af af en grådig italiener på skattejagt i 1800-tallet. Så ingen pyramidespidser her!
Handel med Kina og Indien var det helt store for Meroë engang. Import af krydderier og eksotiske varer var the real deal.
– Byens metallurger var helt vilde i smeltediglerne. Deres jern var virkelig the shit overalt i Nordafrika.
– I dag kan du udforske ruinerne og nyde ørkenlandskaberne helt for dig selv. Bag en pakke smøger og bliv ét med naturen!

Så hvad venter du på? Kom ud og mærk historiens vingesus i Meroës ødemark. Det er vildt, it’s funky, it’s fucking forrygende!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img