Londons store brand 1966

Share This Post

Det Brændende Storbyfyr i 1966

Hold da op, hvor var det ikke et vildt show, da Londons gader stod i flammer tilbage i 1966? Ikke at det var sjovt for dem, der boede der, men for os historieentusiaster er det jo comedy guld! Forestil jer den massive brandbarde, der åd sig gennem byen og efterlod 13.000 hjem i askerne. Man skulle tro, at det ville være et blodbad, men nej da – der omkom kun seks personer! Sikke en prank fra skæbnen!

Hvor Startede Balladen?

Hele cirkusset begyndte i en bagedyst på Pudding Lane, hvor en fornøjelig lille ovn tog fusen på den helt forkerte måde. Før nogen kunne sige “brandmand, der er ild i skorstenen”, havde flammerne spredt sig som en løbeild takket være stærk vind og de mange trækasser, som husene var bygget af dengang. Det var som at kaste en tændstik i en bunke pindebrænde!

En By i Askegrå Ruiner

I dagevis stod London i lys lue, mens ilden fortærede alt fra boliger og bygninger til kirker – ja, selv den ikoniske St. Paul’s Cathedral blev ramt. Det må have været et dystert syn at se byen ligge i ruiner, men hey, ingen blev såret (bortset fra de stakkels seks)! Londons indbyggere må have været nogle seje brandslukningsekssperter at kunne redde så mange liv midt i det infernalske kaos.

En Bygningsmæssig Genfødsel

Men som en føniks fra asken genopstod London efter branden. De satte skub i brandsikrere byggeregler, så byen kunne rejse sig stærkere end nogensinde før. Så selvom brandens konsekvenser var enorme, fik den altså også byen til at blomstre op igen som en fuldblodsmegapolisroman!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img