Lincolns bartendergysser før præsidentposten

Share This Post

Den Bartenderende Præsident

Der er ingen tvivl om, at Abraham Lincoln var en mand af mange talenter. Før han satte sig ordentligt for som politiker og endeligt blev løftet til det ypperste embede som USA’s 16. præsident, havde han prøvet kræfter med flere forskellige erhverv. Og ja, du læste det rigtigt – vores kære Abe var faktisk bartender en overgang!

Berry & Lincoln: En Druktur med Fuld Damp

Lad os spole tiden tilbage til året 1833, hvor en ung Lincoln og hans kammerat William F. Berry åbnede en lille butik i New Salem, Illinois. De kaldte den simpelthen “Berry & Lincoln”. Men der var intet simpelt over dette foretagende – for udover at sælge diverse varer, fungerede butikken også som et værtshus. Ja, du hørte rigtigt – vores ærede præsident i sivet har svinget fadøllen og blandet sig en lækker gimlet eller to!

Men det var ikke kun Lincoln, der havde adgang til baren. Hans kompagnon Berry, som angiveligt var lidt for glad for spiritus, udnyttede situationen til at drikke sig en solid slåen under disken. Det resulterede i, at butikken hurtigt kom i gældskrise, og Lincoln måtte sælge sin andel til Berry og finde nyt arbejde som postmester i New Salem.

Fra Bartender til Præsident

Man skulle tro, at denne oplevelse havde fået Lincoln til at afholde sig fra alkohol for evigt. Men sådan gik det nu ikke helt. Gennem livet nød han lejlighedsvis et glas vin eller portvin, selvom han aldrig var en storforbruger. Efter sin bartender-episode kastede Lincoln sig over mere boglige sysler og blev indskrevet som advokat i 1836. Hans talent inden for jura og retorik barede ham snart vej ind i politik, og resten er, som man siger, historie.

Abe og Øllen

Så næste gang du hælder en kold øl op, så tænk på vores 16. præsident. For hvem ved – måske har Abe selv trukket et par åndfulde fade i sin bartendertid? Historiens vinde hvisker ikke meget om Lincolns færdigheder bag bardisken, men mon ikke han har slynget et par finurlige one-liners afsted under ølbryggeriets banner? Vi får nok aldrig det at vide. Men lad os hylde denne sjove fun fact og forestille os Abraham Lincoln, forenet med folket – ikke ved talerstolen, men ved baren!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img