Lækker Streetfood fra de Filippinske Gader: Banana Cue

Share This Post

Voilà, her er mit blog indlæg om den lækre filippinske street food, banana cue:

Krøllede bananer i sukker-orgie

Forestil dig: Du trasker rundt i de overfyldte gader i Manila, og dine næsebor bliver bombarderet med lækre dufte fra alle de stegende street food boder. Så får du øje på en af de mest hypede snacks – banana cue! Det er dybe fryste bananer, rystet i brunet sukker, indtil de er bedækket i en lækker karameliseret kappe. Få det som en sprælsk snack på en pind!

En simpel opskrift med stor smag

At lave banana cue er børnelegesagen. Du tager bare nogle modne sababananer, skærer dem i skiver og dypper dem i varm olie, indtil de får en dejlig gylden farve. Dernæst drysser du brun farin over og blander rundt, indtil sukkeret smelter og danner en skøn karamelliseret skorpe omkring bananerne. Prik dem på nogle pinde og servér dem rygende varme som en velkomst snack!

Filippinsk gade-klenodie

Banana cue er helt klart en af de mest populære street foods i Filippinerne. Den har rod i landets rige gadetraditioner og er en yndlingssnack blandt de indfødte. Du kan finde små boder, der sælger den overalt i Manila og andre byer – den er lige så almindelig som street hot dogs i NYC! Ofte sælges den sammen med andre lækkerier som turon, kamotecue og bicho-bicho.

Den ultimative snack-makker

Det bedste ved banana cue er, at den bare smager af ren komfort. De bløde bananer i deres søde kappe af brunet sukker rammer lige præcis det kræs-spot, man får lyst til at stille med en kold drik. Og da den er ret fyldig, kan den holde energiniveauet oppe, hvis du skal udforske gaderne i Manila i timevis. En lokal ven fortalte mig, at banana cue perfekt passer til en kold Coca-Cola – den ultimative snack-makker!

Find den bedste banana cue

Hvis du gerne vil opleve den autentiske filippinske banana cue, så tjek TasteAtlas’ anbefalinger på deres side. Her kan du finde de allerbedste steder at prøve denne skønne snack fra gaden. Ellers kan du jo altid tage til Manila og selv gå på opdagelse i gadekøkkenerne – bare sørg for at have et par kolde drikke ved hånden!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img