Lækker malaysisk gadespise: Hokkien Mee, ris- og æggenudler fra Penang

Share This Post

Dyk ind i den sydøstasiatiske streetfood-kultur

Hvis du nogensinde har gået på opdagelse i de livlige gader i Singapore eller Malaysia, har du sikkert fået fristet af de lækre dufte fra de små køkkener, der udgør livsåren i streetfood-verdenen. En af de absolutte klassikere, du bør smage, er den ikoniske Hokkien Mee – en dræbende kombination af nudler, skaldyr og kødstykker, der vil få dine smagsløg til at danse en sindssyg salsa.

Sådan laver du den ultimative Hokkien Mee

For at give dig den autentiske oplevelse, har vi skrabet opskriften sammen fra legendariske streetfood-kokke. Her er, hvad du skal bruge:

Ingredienser:
– Tykke æggenudler eller udon-nudler
– Sprød, saltet svinekaremad
– Store, saftige rejer
– Kinesisk eller napa-kål
– Gai lan (asiatisk grønkål)
– Kyllingefond
– Hvidløg (masser af det)
– Vegetabilsk olie
– Mørk soya-sauce
– Sukker
– Majsstivelse
– Vand

Fremgangsmåde:
1. Bland sauce-ingredienserne i en skål og stil den til side.
2. Blanchér nudlerne i kogende vand i 20-30 sekunder, og hæld dem derefter fra.
3. Steg svinekaremaden sprød, tilsæt hvidløg og rejer, og steg til rejerne er halvvejs færdige.
4. Skru op for varmen, tilsæt nudler og sauce, og lad saucen reducere i 45-60 sekunder.
5. Tilsæt kål, gai lan og kyllingefond, og vend det hele sammen, indtil der er et tyndt lag sauce i bunden af woken.
6. Smag til med ekstra krydderier, og server den dampende ret med en god portion sambal belacan (chili-sauce) ved siden af.

Hokkien Mee – en streetfood-legende

Hokkien Mee har sine rødder i den kinesiske provins Fujian, hvor den blev skabt af indvandrere fra området. Retten har dog udviklet sig til forskellige regionale varianter i Sydøstasien, herunder Singapore, Malaysia og Indonesien. Hver variant har sit helt eget unikke præg og tilberedningsmetode.

I Kuala Lumpur blev den særlige variant kaldet Kuala Lumpur Hokkien Mee skabt af Ong Kim Lian, der var immigrant fra Anxi i Fujian-provinsen. Han eksperimenterede med at stege de gule nudler i mørk soya-sauce, før han dampede dem i en bouillon lavet på svineknogler, rejehaler og tørret flyndre. Resultatet blev en lækker, velsmagende og dybt tilfredsstillende ret, der siden blev kendt som Hokkien Mee.

En klassiker over hele Sydøstasien

I dag er Hokkien Mee en uundværlig del af den malaysiske madkultur, og den kan findes overalt i Malaysia, Singapore og endda længere væk. Den oprindelige butik, hvor Ong Kim Lian skabte retten, Kim Lian Kee, serverer stadig denne ikoniske ret og tilbereder den over gløder fra et trækulsbål for at bevare traditionen.

Så næste gang du er på ferie i Sydøstasien, skal du bestemt lede efter den legendariske Hokkien Mee. Den vil give dig en uforglemmelig smagsoplevelse og et indblik i regionens rige madkultur.

Få den autentiske Hokkien Mee-oplevelse derhjemme

Hvis du ikke har mulighed for at rejse til Sydøstasien lige nu, kan du sagtens forsøge at lave din egen version af Hokkien Mee derhjemme. Følg bare opskriften ovenfor, og sørg for at have masser af servietter parat – det kan godt blive lidt af en svinsk affære!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img