Krøllet burritos populære gademad i Sydvest USA

Share This Post

Chimichangaen – Den fede, fede burrito

Hey folkens! Er I klar på lidt street food-action fra det vilde vesten? Så lad os tage et kig på chimichangaen – den fede, dybe-stegte fætter til den almindelige burrito. Denne lækre snask er en vaskeægte mexicansk-amerikansk opfindelse, som har vundet hjerterne hos tusindvis af sultne sjæle på gaden.

Oprindelsen: En hed og kontroversiel affære

Ligesom de fleste gode opfindelser, er chimichangaens fødsel pakket ind i en sky af mystik og modstridende historier. En populær historie tilskriver æren for denne dybe-stegte delikatesse til Woody Johnson, manden bag restaurantkæden Macayo’s Mexican Kitchen. Ifølge legenden kastede han lidt burritos i frituregryden helt tilbage i 1946, og voilà – en ny stjerne var født!

Men vent nu lidt – en anden historie hævder, at chimichangaen faktisk blev opfundet af Monica Flin, grundlæggeren af El Charro Café i Tucson, Arizona. Ifølge denne version tabte hun ved et uheldigt tilfælde en burrito i den dampende, hede olie og udbrød på spansk: “Chimichanga!”. Hvad der startede som en lille talemåde, endte med at blive en kæmpe hit.

Opskrift på en klassisk kylling-chimichanga

Nok med historietimen – lad os komme til sagen! Her er, hvad du skal bruge til at lave en lækker portion kylling-chimichangaer:

  • 2 kopper kogt kylling, hakket eller revet
  • 1 kop din yndlings salsa
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1/2 tsk. tørret oregano
  • 1 kop revet cheddarost
  • 2 grønne forårsløg, hakket
  • 6 stk. hvede-tortillabunde (ca. 20 cm i diameter)
  • 2 spsk. smeltet smør
  • Topping: Hakket tomat, cremefraiche, guacamole, salsa og revet cheddarost

Fremgangsmåde:

  1. Varm ovnen op til 200°C.
  2. Bland kylling, salsa, gurkemeje, oregano, ost og forårsløg.
  3. Fordel blandingen på midten af tortillabundene og rul dem stramt sammen til en slags rulle.
  4. Pensl rullerne med smeltet smør og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Server dem varme med masser af lækre toppings som cremefraiche, guacamole og salsa.

En street food-klassiker værd at prøve

Der er en grund til, at chimichangaen har sneget sig ind i hjerterne (og maverne) på så mange mennesker. Den sprøde ydre skal og den lækre, fyldte indmad er simpelthen en mundvands-fræk kombination. Uanset om du foretrækker den originale kyllingeversion eller eksperimenterer med andre fyld som oksekød eller grøntsager, lover vi, at du bliver blæst bagover af denne dybe-stegte verdensborger.

Smag verdens gader uden at forlade din stue

Så hvad venter du på? Kast dig ud i chimichangaens vidunderlige verden, og oplev den autentiske gade-stemning i dit eget køkken. Denne lækre snask er beviset på, at stor mad ikke altid kræver fine miljøer – nogle gange kan de bedste oplevelser findes på de mest uventede steder (eller i dette tilfælde, i din ovn).

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img