Chimichangaen – Den fede, fede burrito
Hey folkens! Er I klar på lidt street food-action fra det vilde vesten? Så lad os tage et kig på chimichangaen – den fede, dybe-stegte fætter til den almindelige burrito. Denne lækre snask er en vaskeægte mexicansk-amerikansk opfindelse, som har vundet hjerterne hos tusindvis af sultne sjæle på gaden.
Oprindelsen: En hed og kontroversiel affære
Ligesom de fleste gode opfindelser, er chimichangaens fødsel pakket ind i en sky af mystik og modstridende historier. En populær historie tilskriver æren for denne dybe-stegte delikatesse til Woody Johnson, manden bag restaurantkæden Macayo’s Mexican Kitchen. Ifølge legenden kastede han lidt burritos i frituregryden helt tilbage i 1946, og voilà – en ny stjerne var født!
Men vent nu lidt – en anden historie hævder, at chimichangaen faktisk blev opfundet af Monica Flin, grundlæggeren af El Charro Café i Tucson, Arizona. Ifølge denne version tabte hun ved et uheldigt tilfælde en burrito i den dampende, hede olie og udbrød på spansk: “Chimichanga!”. Hvad der startede som en lille talemåde, endte med at blive en kæmpe hit.
Opskrift på en klassisk kylling-chimichanga
Nok med historietimen – lad os komme til sagen! Her er, hvad du skal bruge til at lave en lækker portion kylling-chimichangaer:
- 2 kopper kogt kylling, hakket eller revet
- 1 kop din yndlings salsa
- 1 tsk. gurkemeje
- 1/2 tsk. tørret oregano
- 1 kop revet cheddarost
- 2 grønne forårsløg, hakket
- 6 stk. hvede-tortillabunde (ca. 20 cm i diameter)
- 2 spsk. smeltet smør
- Topping: Hakket tomat, cremefraiche, guacamole, salsa og revet cheddarost
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen op til 200°C.
- Bland kylling, salsa, gurkemeje, oregano, ost og forårsløg.
- Fordel blandingen på midten af tortillabundene og rul dem stramt sammen til en slags rulle.
- Pensl rullerne med smeltet smør og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
- Server dem varme med masser af lækre toppings som cremefraiche, guacamole og salsa.
En street food-klassiker værd at prøve
Der er en grund til, at chimichangaen har sneget sig ind i hjerterne (og maverne) på så mange mennesker. Den sprøde ydre skal og den lækre, fyldte indmad er simpelthen en mundvands-fræk kombination. Uanset om du foretrækker den originale kyllingeversion eller eksperimenterer med andre fyld som oksekød eller grøntsager, lover vi, at du bliver blæst bagover af denne dybe-stegte verdensborger.
Smag verdens gader uden at forlade din stue
Så hvad venter du på? Kast dig ud i chimichangaens vidunderlige verden, og oplev den autentiske gade-stemning i dit eget køkken. Denne lækre snask er beviset på, at stor mad ikke altid kræver fine miljøer – nogle gange kan de bedste oplevelser findes på de mest uventede steder (eller i dette tilfælde, i din ovn).
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.