Kødpies gadelækkeri i Australien og New Zealand

Share This Post

Nørder, er I klar til at gå all in på noget legendarisk street food? Så tag et par pizzabagværk og knap den dér jakke, for nu snakker vi Aussie meat pies! Disse handfaste håndværkerhapsere er for vilde i den gade, og jeg skal nok forklare jer hvorfor.

Den rå baggrund

Meat pie-fænomenet røg rettelig ned under overarmen på de britiske nybyggere, da de dumpede op i Australien i 1700-tallet. De garvede gutter skulle jo ha’ et eller andet at sparke kalorier på, og så gik det op for dem, at en fyldt møffedej-tallerken var et pretty belæmmet madkick. Siden har meat pies fået så meget lokal street cred, at Aussies reelt betragter dem som deres nationale ret. Strewth!

Meat pie-monsterværket

Så I ved, hvad vi roder med, her: En rundet pie-skal af mørdejg, proppet med en bidsk branding af oksekød, grøntsager og kraftig sky, og så en lækker låg af butterdej. Altså en kærlighedsballade mellem en gryderets og en ostekrans, der skriger på at blive fortæret af et par trætte kødhoveder efter en lang dag med at rydde kænguruer af vejen.

Den fede fremgangsmåde

Hvis I selv vil ditche bakeren og lave meat pies fra bunden, skal I forberede jer på at blive mudrede:

  1. Sving stegepanden ud og brun noget velvoksent oksekød i en marinade af krydderier, rodfrugter og rødvin.
  2. Rul mørdej ud i portionsforme, prik huller og blindbag det, så det ikke bli’r en klam sepperrende.
  3. Hæld den badassy oksegryde ned i møddingerne og smæk så en fedtet butterdejslåg oven på.
  4. Pensl æggepenslen hen over voldene og bag dem golde, til de brummer som Ayers Rock i bagheden.

Meat pies i møllen

Udover at være cementbyggernes foretrukne kødbolle, så udgør beastly meat pies også en grydeklar kategori ved de officielle New Zealandske Pie Awards. Her dytter kokkelerer deres unikke opskrifter på den gourmetsvære Steak & Cheese Pie, som er en regulær grillmadshit derovre på The Shaky Isles.

Meat pies på farten

I Australien og New Zealand finder du meat pies ved hvert et gadehjørne, da de er ét af de hotteste takeaway-smaskers. De er basically en vandrende frokost, så skulle du på roadtrip for at fange dig en Dingo, så pak et par meat pies i rygsækken, og så har du brændstof til at holde dig rullende!

Så blev I ikke bare hungrylockede over at læse om meat pies? Tjek om jeres lokale kødpladen har kastet nogle på menuen her i DK, for ellers må I selv give jer i kast med at bage en badebold af møddinger!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img