Kleopatra VII: Græsk dronning af Egypten

Share This Post

Okay, hold nu fast! Har du også altid troet, at Cleopatra, den berømte dronning af Egypten, var egypter? Tænk om igen! Det viser sig, at Cleopatra faktisk var af græsk afstamning. Mind blown, right?

Cleopatra var nemlig medlem af det ptolemæiske dynasti, som blev grundlagt af Ptolemæus I Soter, en af Alexander den Stores generaler. Ptolemæerne var af makedonsk græsk oprindelse og regerede Egypten i omkring tre århundreder, før Cleopatras nederlag og Egyptens indlemmelse i Romerriget.

Kongelig incest og blodlinjer

Nu kommer det vilde: Ptolemæerne var kendt for deres praksis med kongelig incest. Jep, du læste rigtigt. De giftede sig ofte blandt hinanden, herunder brødre, der giftede sig med søstre, for at opretholde deres blodlinjers renhed. Formålet med denne praksis var at holde kronen inden for den kongelige familie og forhindre dynastiske krav fra deres fjender. Som et resultat var Cleopatras forfædre overvejende græske, med lidt eller ingen egyptisk blod.

En multikulturel dronning

Cleopatra blev født og opvokset i Alexandria, Egyptens hovedstad, som var en multikulturel by med en stor græsk, egyptisk og jødisk befolkning. Den herskende familie og overklassen var overvejende græsk, og græsk var modersmålet for alle ptolemæiske herskere, herunder Cleopatra. Hun var højtuddannet, talte mindst ni forskellige sprog og var den første af de ptolemæiske monarker, der lærte det indfødte egyptiske sprog.

Mere græsk end egyptisk

Selvom de boede i Egypten, opretholdt ptolemæerne deres græske kulturelle identitet. De talte græsk, praktiserede græske traditioner og var noget adskilt fra den indfødte egyptiske befolkning. Cleopatras interesse for egyptisk kultur var tydelig i hendes bestræbelser på at lære det egyptiske sprog, men kulturelt set var hun mere græsk end noget andet.

Det ptolemæiske dynastis styre over Egypten var kendetegnet ved deres græske arv, og de blev betragtet som udlændinge af mange indfødte egyptere. Dynastiets insulære natur og praksis med kongelig incest bidrog til bevarelsen af deres græske identitet gennem hele deres regeringstid.

Så næste gang nogen nævner Cleopatra, kan du blære dig med din viden om hendes græske rødder og give dem et lille historisk fun fact, der vil få dem til at sige: “Hvad, var Cleopatra ikke egypter?!” Og du kan svare: “Nope, hun var mere græsk end en souvlaki!”

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img