Kaligulaens heste-senator: En bisarr historie

Share This Post

Kejseren og hans (måske) skøre hest

Man kan roligt sige, at Gaius, bedre kendt som Caligula, ikke var den mest mentalt stabile romerske kejser, der nogensinde har siddet på tronen. Og når vi taler om at være gakket, så var udnævnelsen af hans yndlingshest, Incitatus, som senator virkelig over stregen – selv for den ekstravagante Caligula.

Hestens palads og politiske karriere

Vi taler om en hest, der havde sin egen marmorstaldbygning og ibenholtskrybber, samt en halskæde prydet med ædelsten. Faktisk var Caligula så besvimet af sin firbenede ven, at han angiveligt overvejede at gøre ham til konsul, en af de allerhøjeste politiske poster i det gamle Rom. Og det hele skulle naturligvis ske i den største pomp og pragt.

Ren galskab eller blot et statement?

Selvom udnævnelsen af en hest til senator lyder fuldstændig vanvittigt, har der været spekulationer om, at Caligula muligvis forsøgte at lave en satirisk kommentar til den daværende korrupte politiske elite. Men uanset hvad intentionen var, så er det i hvert fald et eksempel på, hvor ekscentriskt liv der kunne leves som kejser i det gamle Rom.

Historisk underholdning for kejseren

Caligula stod ikke tilbage for at underholde sig selv på diverse bizarre og ekstravagante måder. Udover at opføre sin hest som senator, holdt han også fester og banketter, hvor han kastede enorme mængder af guld og sølv ud til folkemasserne. Det var altså ingen grænser for, hvor vildfarent og overdådigt det kunne blive under Caligulas regeringstid.

Et friskt pust til historiebøgerne

Uanset om man synes, det er morsomt eller decideret sindssygt, så er historien om Incitatus en af de legendariske anekdoter, der skiller sig ud fra de ofte kedelige og tørre historiebøger. Den bringer lidt humor og galskab ind i fortællingen om antikkens Rom og minder os om, at selv de mest magtfulde herskere kunne have ekscentricitet og storhedsvanvid i blodet.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img