Street food på højt plan: Lontong Sayur
Hvis du er en street food-nørd som os andre, så lad os tage et smut til Sydøstasien. Her finder du en perle af en ret, der går under navnet Lontong Sayur. Denne indonesiske, malaysiske og singaporeanske klassiker er guld værd for enhver street food-entusiast!
En smag af historie
Lontong, de lækre komprimerede riskager der udgør hovedingrediensen i Lontong Sayur, har været en uundgåelig del af den indonesiske madkultur i århundreder. Teorien går på, at de kom til verden ud af behovet for at konservere ris under lange rejser eller i tider med madmangel. De små kluddermadrasker kunne nemlig holde sig friske i meget længere tid end almindelig ris!
Opskrift på lækkerier
Lad os ikke snyde jer for den fænomenale opskrift! Først laves en cremet kokosmælkssauce krydret med en lækker blanding af krydderier som galanga, gurkemeje, spidskommen og chili. Hertil kommer så de seje lontong-riskager, der suger al den lækre sovs til sig, samt en bunke grøntsager som f.eks. aubergine, bønner og kål. Toppen af kransekagen er så frisk koriander, forårsløg og en ordentlig sjat sambal oelek. Yes, please!
Street kredibiliteten i top
En af de fede ting ved Lontong Sayur er, at den både er vegansk og glutenfri. Så uanset om du er kødglad eller plantebaseret, så kan du smutte forbi den lokale street food-truck og score en skål af de lækre sager. Derudover har retten også æren af at være kvik at lave – under en halv time i køkkenet, og så er den klar til at blive skovlet i den sultne street food-entusiast!
Fakta der tikker boksen
Udover at være vanvittig lækkert, så gemmer Lontong Sayur også på nogle fede fakta-nøder:
- Den kan tilpasses efter årstiden ved at bruge forskellige grøntsager – smart måde at udnytte årstidens råvarer på!
- Krydderiblandingen kan laves i større portioner og fryses ned, så du altid har en portion klar til at pifte din Lontong Sayur op.
- Retten er fint stemt og testet verden over, så du er garanteret en lækker oplevelse, uanset om du er hjemmefra eller på den anderle side af kloden!
Så pak rygsækken, find den nærmeste street food-gade, og giv den gas med en skål Lontong Sayur. Din madglade sjæl vil være dig evigt taknemmelig!