Hitlers nevø bekæmpede sin ondskabsfulde onkel

Share This Post

Onklen fra helvede

Man skulle tro, at det at have Adolf Hitler som onkel ville have været nok til at rende skrigende væk. Men for William Patrick Stuart-Houston var det tilsyneladende ikke helt så sort-hvidt. Faktisk forsøgte han i en periode at udnytte den familiære forbindelse for hvad den var værd.

En veloverstået barndom

William blev født i Liverpool i 1911 som søn af Alois Hitler Jr., der var halv-bror til Adolf Hitler. Hans mor var den irske Bridget Dowling, som Alois mødte i Dublin. Familien boede i en lejlighed på Upper Stanhope Street, der senere blev ødelagt under et luftangreb under Anden Verdenskrig.

Da William var tre år gammel, forlod Alois familien for at tage på en spille-tour rundt i Europa. Han vendte aldrig tilbage, så William blev opdraget af sin mor. Men i 1929, da William var 18 år, fik han chancen for at besøge sin far og onkel i Nazi-Tyskland.

Onklen, der ikke kunne sige nej

I 1933 rejste William til Nazi-Tyskland i et forsøg på at drage fordel af sin onkels voksende magt. Han fik forskellige usle job, men da de ikke levede op til hans forventninger, afpressede han sin onkel for at få et bedre job ved at true med at sælge pinlige historier om familien til aviserne.

I 1938 bad Adolf Hitler faktisk William om at opgive sit britiske statsborgerskab til gengæld for en højtstående stilling. Men William var ikke dum – han frygtede en fælde og flygtede i stedet fra Nazi-Tyskland. Han forsøgte endnu en gang at afpresse sin onkel ved at true med at fortælle pressen, at Adolfs påståede farmor faktisk var en jødisk købmand.

Fra svindler til krigshelt

William endte med at flygte til London, hvor han skrev en artikel til Look Magazine med titlen “Why I Hate My Uncle“. I 1939 blev han og hans mor inviteret til USA af avismagnaten William Randolph Hearst for at holde foredrag.

Efter en særlig anmodning til præsident Roosevelt lykkedes det William at blive optaget i den amerikanske flåde i 1944. Han gjorde tjeneste som sygepasseraspirant og blev sågar såret i kamp, hvilket indbragte ham den prestigefyldte Purple Heart-medalje. Efter krigen skiftede han navn til Stuart-Houston, giftede sig, fik fire børn og drev et blodanalyselaboratorium. En lang og broget tilværelse for onklen fra helvede.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img