Gadeføde-hit fra Thailand og Laos: Saftig kyllingegrill-klassiker

Share This Post

Kai Yang – Hold da ferie for charcoal-chicken!

Her er street fooden, der virkelig tænder op under festivalen! Kai Yang, det lækre grillede kyllingestykke fra Laos og Thailand, er jo for smagsløgene, hvad en flad is er for varmen: Bademad for sjælen. Læn dig tilbage og nyd den velkomponerede opskrift på denne umami-bombe!

Opskriften

At lave den perfekte Kai Yang er en hellig proces, hvor hver detalje tæller. Du skal have:

  • 2 whole chickens (jo flere, jo bedre fest!)
  • Bamboo sticks eller skewers (til at fikse kyllingerne)
  • Charcoal (intet mindre end ægte trækul vil gøre det!)
  • Grill (selvfølgelig!)
  • Marinade-ingredienser: soy sauce, fish sauce, sweet dark soy sauce, vand, hvidløg, citrongræs, sorte peberkorn og friske coriander-rødder
  • Gai Yang Sauce-ingredienser: khao kua (ristet, bundet klisterris), chiliflager, sukker, fish sauce, tamarind juice, og cilantron

Sådan gør du

1. Marinaden: Mos hvidløg, citrongræs, peberkorn og coriander-rødder til en grov pasta. Bland det hele med soyasauce, mørk soyasauce, fiskesauce, palme-sukker og vand. Voilà – en lummer marinade er skabt!

2. Kyllingerne: Butterfly-skær de to kyllinger og fladtryg dem. Gnub marinaden ind overalt på kyllingerne. Lad dem suge al den lækre smag til sig!

3. Gai Yang Saucen: Opblød tamarind-pulpen i varmt vand og lav en sursød sauce. Rørbland khao kua, chiliflager, sukker, fiskesauce og tamarind-juicen. Smag til med lidt salt og syre, så den rammer den perfekte balance mellem sød, sur og saltet. Top med frisk cilantron.

4. Grillning: Tænd op under kullene og grill de marinerede kyllinger, til de er fuldstændig gennembagte.

5. Servering: Kai Yang er gudelækker med som tam (grøn papaya salat) og klisteris ved siden af. En rund overdådig street food-oplevelse!

Kulturel Arv

Kai Yang er dybdegående kulturarv fra Thailand og Laos. Marinaden med fiskeause, hvidløg, gurkemeje, coriander-rod og hvid peber afspejler de klassiske smagsnoter fra regionen. Og teknikken med at grille over trækul giver kyllingen den charmerende røgede smag, som gør retten til en hverdagsfavorit.

Som gadespise har Kai Yang både appel og tilgængelighed for både lokale og turister. Enkel, men favnende smag og hyggelig udendørs grillstemning – den rammer plet!

Fun Facts

  • I Thailand sælger mange night market-boderne deres helt egen special-Kai Yang!
  • Laotianerne dypper ofte deres Kai Yang i en skarp chili-sauce. Bare rolig, den kan fås alkoholfri!
  • Nogle thair spidder hele kyllinger på meter-lange bambusspyd og griller dem langsomt over gløderne.

Kai Yang er ganske enkelt en saftig grillklassiker, der summer af sydøstasiatisk charme! Spring ud i oplevelsen – og lad os se, hvor langt storbyfesten kan flyve på sine charcoal-vinger!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img