Fasinerende fakta om oldtidens Egypt

Share This Post

Den sælsomme historie om honningovertrukne fluelokkemænd

Forestil dig scenen: En gammel, gnavpor farao, der sidder på sin gyldentronstol og kører sine krumrengnede fingre gennem sit svedige, grå skæg. Fluer summer om hans ører, bryder hans koncentration og gør ham mere sur end en myre på et varmelegeme. Men der er ingen fluesmækker i sigte! Hvad gør en farao så i sådan en situation?

Pepi II’s sære metoder

Lad os tage et kig på den latterligt langvarige Pepi II fra Det Gamle Rige i Egypten. Den mand regerede i intet mindre end 94 år – ja, du læste rigtigt! Det var nok lige præcis derfor, at han udviklede nogle ret skæve vaner hen ad vejen. En af dem var en komplet besættelse af at komme af med irriterende fluer!

Selvom han kunne have taget den enkle løsning med en god gammeldags fluesmækker, valgte han i stedet den mere usædvanlige og opfindsomme metode at dække sine slaver i flydende honning. Det må have været et ret klamt syn – men hey, en farao får som en farao vil!

Slavernes søde død

Forestil dig bare situationen: En hær af klissede slaver, der spankulerer rundt i paladsområdet på jagt efter summendes, uskyldige fluer. Fluerne, fristet af den lækre duft af honning, lander på slavernes kroppe og… Bingo! De bliver fanget i den klæbrige fælde. Et tragisk endeligt for fluerne, men en sejr for Pepi II i hans krig mod de irriterende insekter.

En bittersød opdagelse

Selv om vi i dag ser på den her praksis som noget af en kødgryde, giver den os et unikt indblik i tankegangen og kulturelle normer i det gamle Egypten. Det viser, at selv de mest magtfulde herskere kunne have nogle skingrende skøre idéer, når det kom til at løse hverdagsudfordringer.

Så næste gang en flue summer om dit hoved, så send en venlig tanke til de stakkels, honningdryppende slaver fra fortiden. Deres søde ofring bragte os denne fantastiske, men også lidt klæbrige historiske fun fact!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img