Eventyrligt Paro Taktsang: Tibets næse og spirituel perle i Himalaya

Share This Post

Et eventyr af de helt eventyrlige

Drenge og piger! Hvis I elsker eventyr og spænding, så hold da helt ville bananer fast i hatten – for jeg har en destination, der seriøst vil stå som noget af det vildeste, I kommer til at opleve. Paro Taktsang, bedre kendt som Tigrens Rede, er et buddhistisk mongolkloster i Bhutan, der er så episk, at historien bag stedet lyder som et rigtig godt eventyr.

En legende værd at lytte til

Vi hopper tilbage til det 8. århundrede, hvor den indiske guru Padmasambahva angiveligt skulle have nået kløften, hvor klosteret ligger i dag, ridende på ryggen af en tigermor. Sådan! Han chillede lidt i de hellige huler på stedet og spredte den vajrayanske buddhisme i Bhutan. Vild story, ikke? Men vent da, der er mere…

Bygget af en genfødsel?

I 1692 fik Gyalse Tenzin Rabgye, lederen af Bhutan på den tid, bygget klosterkomplekset omkring de hellige huler. Og gæt engang hvad? Folk mente, han var en genfødsel af selve Padmasambahva, fordi han angiveligt blev set både inde og ude af hulen samtidig. Spooky!

En royal tur

Tigrens Rede er så meget af en spektakulær seværdighed, at selv Prins William og Kate Middleton besøgte stedet i 2015 under deres tur til Bhutan. Når kongelige ruller den røde løber ud, så ved man, man har med et skønt sted at gøre!

Eventyrlige eventyr venter

Men nok om historie og kultur – hvad kan I egentlig lave på sådan en rejse? Vandreturen til klosteret gennem tæt skov og forbi kulørte bønner er et eventyr i sig selv, og når I endelig står ansigt til ansigt med Tigrens Rede, vil I helt sikkert føle jer som hovedpersonen i jeres eget eventyr. Bare husk, at mobiltelefoner og kameraer ikke er tilladt indenfor, så I bliver nødt til at huske alle de sindssyge oplevelser i jeres eget hoved.

Kort sagt, mine rejselystne venner, så er Paro Taktsang i Bhutan en destination, I bør lægge på bucketlisten med det samme. Et ægte eventyr venter!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img