Eventyrlige Halong Bay: Et uforglemmelig rejsemål i Vietnam

Share This Post

Halong Bay: Vietnams naturfænomen og kulturelle perle

Tænk sig en bugt med 2000 grønne kalkstensøer spredt ud over et boblende havområde. Halong Bay i det nordlige Vietnam er helt vildt sej og et must for alle eventyrlystne rejsende. Bølgerne skvulper mod de sprøde klipper, mens man drømmer sig tilbage til de onde piraters tid eller fantaserer om en skjult skatteø. Uanset om du tager turen for naturoplevelsen, de historiske perspektiver eller bare for fede Instasnaps, så bliver du ikke skuffet af dette UNESCO-verdensarvsmærkede naturvidunder.

Halong Bays historie fortæller om pirater og legender

Halong Bay har en historie på 500 millioner år bag sig. Først var der vulkaner og jordskælv, som bankede den karakteristiske stenformation til. Siden kom de første mennesker for 10.000 år siden og bosatte sig i de grotter, som nu gemmer på oldtidslevn og artefakter. Vietnams senere historie krydsede tit vejen med bugten. Den kaldtes tidligere for “Dragens nedstigning”, og pirater terroriserede området i århundreder, indtil de blev betvunget af vietnamesiske styrker. Ingen ved om der stadig ligger uopklaret piratguld gemt et sted!

Kulturen summer af ritual og mystik i Halong Bay

De fire svævende fiskersamfund inde i bugten lever et lidt andet liv end de fleste af os. Her trodser de bølgerne med afslappet sind og en stærk respekt for naturen. Indbyggerne dyrker andefædre og holder fester for at markere årets gang. Du kan se lokale håndværkere fremstille alt fra ris-malerier til trædukker og skulpturer. Deres mystiske buddhisme-tro summer sammen med kristne indflydelser i et kulturmiks, hvor havet er altings midtpunkt.

Rejsefakta: Er du klar på en tur over bølgerne blå?

Når først du står ansigt til ansigt med Halong Bays vildskab, har du masser at give dig til. Kajakroning mellem øerne, fiskeri inde mellem klipperne eller en susende dykketur ned til revene er oplagt. Besøger I bugten, så bestil en sejltur med overnatning og vær med til at fange rejer med lanternen en lun aften med svømmende lygter på himlen.

Tag pungen med og smør solcremen

På rejsens praktiske side skal du ikke glemme at veksle til vietnamesisk dong. Heldigvis er der masser af muligheder for at hæve kontanter i byer omkring Halong Bay. Køb solcreme og masser af vand inden I tager derned – solen kan være buldrende varm mellem klipperne! Derudover er det bare med at pakke behageligt tøj, badetøj og kamera. Skør natur, spændende kultur og et hav af eventyr – Halong Bay har det hele!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img