En Vikingeodyssé – før Columbus

Share This Post

Lad os råbe et gevaldigt “skål!”

Mine kære vikingvenner! I dag skal vi tage på en tidssløjfe, så fat en kande mjød og gør jer klar til at få tjattet tænderne ud af sine rammer. Vi er nemlig på vej til at udforske en vildt spændende episode fra vikingernes vovede verden!

Leif den Heldige – eventyrerens granvoksen

Måske har I hørt om den famøse Leif Erikson? Hvis ikke, så vil I efter denne rejse gennem historien være helt blæst bagover af hans bedrifter. Leif, også kendt som “den Heldige,” var nemlig en norsk eventyrer fra Grønland, der ifølge de islandske sagaer sandsynligvis var den første europæer, der satte sine fødder på det nordamerikanske kontinent.

En rejse der rystet verden

Dengang, omkring år 1000, var Leif og hans mandskab på en særdeles vildfaren ekspedition. De havde egentlig sat kurs mod Grønland, men på grund af vejrguder eller måske bare ren og skær vikingedristighed, endte de i stedet med at opdage et frugtbart landområde, som de gav navnet “Vinland.” Dette sted menes at være det nuværende Newfoundland i Canada! Kan I forestille jer den chokbølge, det må have sendt gennem vikingekredse, da nyheden nåede dem?

Norrøne ruiner har ordet

I starten troede folk, at Vinland-ekspeditionen bare var en gammel vikingeskrøne. Men så, i 1960, fandt den norske eventyrer Helge Ingstad og hans arkæologkone Anne Stine nogle norrøne ruiner ved L’Anse aux Meadows i Newfoundland! Det var det arkæologiske bevis, der manglede for at sande fortællingerne om Leifs bedrifter. Fundet rystede historie-butikken og gjorde Leif Erikson til en ren superstjerne i vikingernes stjernegalleri.

Bag gardinet: sjove facts

Her er et par løgnehistorier fra Leif-sagaen, der vil få jeres latter til at runge:

  • Leif fik tilnavnet “den Heldige,” fordi kvinden, han var forelsket i, endte med at blive gift med en anden mand. En sælsom form for held, ikke?
  • For at fejre deres opdagelse plantede vikingerne vinranker i Vinland. Det var en snedig måde at sikre sig, at de aldrig ville blive tørstige!
  • På et tidspunkt forsøgte Leifs bror, Thorvald, at dræbe en isbjørn. Det endte med, at isbjørnen dræbte ham. Ikke just en heldig udgang for vikingernes første Vinland-ekspedition!

Så lad os løfte vores bægre og råbe et rungende “skål!” til Leif Erikson og hans vovede færd. For uden den nordiske eventyrlyst ville vores historie have set ganske anderledes ud!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img