En smagfuld historisk detalje om kongelig hygiejne

Share This Post

Så Tæt På Kongen

Okay venner, her er en sindssygt sjov historisk fact for jer, som ganske sikkert vil give jer nogle grinere! I den gode gamle tudortid havde den legendariske Kong Henry VIII af England (jo ham med de seks koner) en virkelig crazy jobbeskrivelse på lønningslisten. De såkaldte “Grooms of the King’s Stool” var en flok fyre, hvis primære opgave var at tage sig af kongens afføringsbehov!

Den Kongelige Skidebøtte

Ja, det var ikke bare nogen tilfældig bunkeoppasser, der skulle tørre Hans Majestæts røvballe. Nej nej, det var et højt respekteret embede med en del privilegier. Disse grooms havde tæt adgang til kongen og var betroede rådgivere, når han skulle lægge dronningen fra sig. Man kan forestille sig de morsomme situationer, hvor Henry skulle have et frækt tip, mens han sad på den kongelige tronstol!

Fra Skidebøtte til Ridderkors

At være groom var en vejet karrierevej. Ikke nok med at man var tæt på den absolutte magt, mange grooms blev adlet for deres tro tjeneste. Fra at tørre røv til at blive ridder med sværd og kåbe. Det må have været en vild omvæltning, men sikkert også en stor løn for at skulle stå model til den kongelige pruttetur!

Et Indblik i Fortiden

Udover at være et vanvittigt morsomt kapitel, så giver denne jobfunktion os et unikt vindue ind i livet ved det tudortidske hof. Det viser, hvor ekstrem en opmærksomhed der var omkring kongens mindste detalje, og hvordan selv de laveste stillinger kunne bane vej til magt og indflydelse. Så næste gang, du sidder på den keramiske tronstol, kan du med rette sige: “Jeg er som en fucking konge!”

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img