En populær mexicansk gademad: Frisk majskærner i en smagfuld sauté

Share This Post

Din næste street food-favorit:

Hey, venner! Er I klar til at stifte bekendtskab med en smagsbombe fra Mexico? Lad mig præsentere esquites – en eksotisk, men yderst hyggelig ret, som du simpelthen må prøve!

Hvad er esquites?

Forestil dig friske majskerner, der er kogt, stegt og serveret i små, lækre kopper med masser af lækre toppings. Det er præcis, hvad esquites er! Denne street food-klassiker er skabt af sauteret majs, løg, chili og krydderier – og så toppes den med frisk limesaft, chilipulver, salt og majo. Himmel!

Historien bag esquites

Esquites har dybe rødder i den mexicanske kultur og kan spores helt tilbage til de gamle aztekere. Navnet “esquites” kommer faktisk fra det gamle azteksprog “nahuatl” og betyder “ristet majs”. Ifølge legenden blev retten skabt af den mexicanske kvinde Tlazocihuapilli af Xochimilcas, som udviklede en bred vifte af populære retter. Siden da har esquites udviklet sig og fået indflydelse fra andre kulturer – f.eks. har franskmændene i 1800-tallet tilført ost og majo til retten.

Lav din egen esquites (opskrift)

Her er en skøn opskrift, så du selv kan prøve kræfter med denne mexicanske godhed:

Ingredienser:
– Friske majskerner
– Smør
– Løg
– Hvidløg
– Vand
– Salt
– Cotija-ost
– Mexicansk crema
– Mayonnaise
– Limesaft
– Chilipulver
– (Valgfrit: chilisauce, mexicanske chilier, cillantro, bouillon)

Fremgangsmåde:
1. Kog majskernerne i vand med salt.
2. Sauté majsen med smør, løg og hvidløg.
3. Tilsæt extra krydderier og toppings som cotija-ost, mexicansk crema, mayo, limesaft og chilipulver.
4. Server den lækre esquites varm i små kopper, og pimp den efter eget sultbehov med flere toppings.

Variationer og tips

Det fede ved esquites er, at ingen to retter er ens. Forskellige regioner i Mexico har deres helt egne twists på retten, f.eks. med friske urter som epazote eller bouillon i stedet for majo. Så slå dig løs og lad kreativiteten flyde!

Den ultimative street food-oplevelse

Esquites er en ikonisk del af den mexicanske gadekøkkenkultur og sælges overalt fra små stadeboder. At sidde på en bænk og slubre en kop varm, lækker esquites er virkelig essensen af hygge på mexicansk. Så hvad venter du på? Giv den gas med denne farverige ret!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img