En klassisk Tiki-drink med tropisk charme

Share This Post

En tiki-klassiker med en rungende historie

Når man taler om ikoniske tiki drinks, er der én, der virkelig stikker ud fra mængden: The Rum Barrel. Denne eksotiske cocktail har fyldt glas og ganer hos tiki-entusiaster i årtier, og dens rige historie er helt igennem fascinerende.

En legendarisk opskrift

Essensen af den klassiske Rum Barrel bliver ofte tilskrevet Steve Crane, grundlæggeren af Kon-Tiki-kæden. Hans udgave er berømt for sin perfekte balance af smagsnuancer, heriblandt en fremtrædende romduft, og er særdeles højt skattet blandt tiki-nørder. Opskriften består typisk af friskpresset limejuice, appelsinjuice, grapefrugtsaft, ananasjuice, passionsfrugtsyre, honningblanding, mørk jamaicansk rom, hvid puerto ricansk rom, Angostura bitters, Pernod, mandelaroma og knust is.

Et hav af variationer

Men Steve Cranes Rum Barrel er bestemt ikke den eneste udgave af denne legendariske drink. Don the Beachcomber i Hollywood havde sin egen variant, “Beachcomber’s Rum Barrel”, og du finder også en lækker udlægning på den berømte Mai-Kai bar i form af “Mai-Kai Barrel O’ Rum”. Disse forskellige opskrifter vidner om den kreativitet og mangfoldighed, der hersker inden for tiki-kulturens drikkevarer.

En tiki-klassiker for evigt

Rum Barrel-cocktailen har været et uundværligt islæt i tiki-kulturen, og dens popularitet har ført til livlige diskussioner og deling af opskrifter blandt entusiaster på platforme som Tiki Forum. Her kan tiki-gale mødes, udveksle viden og selvfølgelig også dele idéer til fede tiki-fester. Uanset hvilken variation du foretrækker, forbliver Rum Barrel en elsket klassiker, der hylder de eksotiske, polynesiske smagsnuancer og den glemte tids charme.

Og skulle du have lyst til at prøve kræfter med denne legendariske drink, så har jeg naturligvis opskriften klar til dig:

Rum Barrel (Steve Cranes opskrift)
– 1 oz friskpresset limejuice
– 1 oz appelsinjuice
– 1 oz grapefrugtsaft
– 2 oz ananasjuice
– 1⁄2 oz passionsfrugtsyre
– 1⁄2 oz honningblanding
– 1 1⁄2 oz mørk jamaicansk rom
– 1 oz hvid puerto ricansk rom
– 2 dråber Angostura bitters
– 1⁄4 oz Pernod
– 1 dråbe mandelaroma
– Knust is

Fyld en shakerblender (eller en isterningsbeholder) med ingredienserne. Ryst godt. Hæld over knust is i et højt glas og server med en lang sugerør og sjove tiki-pynt.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img