Den legendariske Don the Beachcomber Zombie
Jeg har den ære at præsentere en af de mest ikoniske tiki-drinks i cocktailens verden: Don the Beachcomber Zombie. Denne mystiske og potente blanding er skabt af ingen ringere end Ernest Gantt, også kendt som Donn Beach, i 1934 på hans restaurant i Hollywood, Don the Beachcomber.
En tørst zombie bliver født
Historien bag denne drink er lige så bemærkelsesværdig som dens indhold. Zombie’en blev oprindeligt skabt for at hjælpe en håndværker med en ordentlig tømmermænd igennem en vigtig forretningsaftale. Efter at have drukket denne cocktail, beskrev kunden sig selv som en “zombie” – deraf navnet.
Den hemmelige opskrift
Den originale opskrift på Don the Beachcomber Zombie var længe omgærdet af mystik. Den indeholdt en blanding af rom fra forskellige regioner, frisk limejuice, falernum, grenadine, Pernod og Don’s Mix (en blanding af grapefrugtsaft og kanelindfuderet sirup). Det var først da cocktaileksperten Jeff “Beachbum” Berry knækkede koden, at de autentiske ingredienser blev afsløret.
Zombien lever videre
I dag eksisterer der mange variationer af Zombie-drinken, men en af de mest populære er Marie Kings udgave fra L.A.’s ældste tiki-bar. Hendes moderne fortolkning indeholder ældgammel Puerto Ricansk rom, Coruba rom, abrikos-brandy, Campari, passionsfrugtpuré, ananasjuice, citronsaft, Pernod og Angostura bitters. Uanset hvilken version du vælger, lover jeg dig, at denne drink vil gøre dig levende igen – medmindre du drikker for mange, så bliver du selv en zombie!
Opskrift på den originale Don the Beachcomber Zombie
Ingredienser:
- 1 oz gylden Puerto Ricansk rom
- 1 oz mørk jamaicansk rom
- 1 oz demerara rom
- 1 oz friskpresset limejuice
- 1⁄2 oz falernum
- 1⁄2 oz grenadine
- 1⁄4 oz Pernod
- 1 oz Don’s Mix (grapefrugtsaft og kanelindfuderet sirup)
- Angostura bitters
- Frisk mynte til pynt
Fremgangsmåde:
- Fyld en shakertin med is.
- Tilsæt alle ingredienserne undtagen bitters og mynte.
- Shake kraftigt i 10-15 sekunder.
- Dobbeltsitrussil over isterninger i et zombie-glas.
- Pynt med et par dask Angostura bitters og en kvist frisk mynte.