Einstein modtog præsidentpost i Israel

Share This Post

Einstein og præsidentskuddet

Den elskede teoretiske fysiker Albert Einstein blev i 1952 tilbudt den ærefulde opgave som præsident for Israel. Ja, du læste rigtigt! Forestil dig lige ‘verdens smarteste hjerne’ placeret i nationens højeste embede. Det er noget af en mind blown-situation!

Zionisme på spil

Einsteins forhold til zionismen var en kompleks affære. På den ene side støttede han tanken om en jødisk stat som et svar på de “flagrante krænkelser” mod det jødiske folk. Men han var også bekymret over de ekstreme nationalistiske strømninger i den israelske politik. For Einstein var det vigtigere at bevare Judaismens åndelige arv og leve fredeligt side om side med araberne.

Ydmyg afvisning

Tilbuddet om præsidentposten kom fra den israelske ambassadør Abba Eban, der roste Einsteins intellektuelle og åndelige potentiale for nationen. Men Einstein takkede pænt nej. Han mente ikke, at han havde de nødvendige evner til at håndtere mennesker og officielle funktioner. Desuden virkede den høje alder lidt af en showstopper!

Moderne historie møder kæk humor

Man kan ikke lade være med at grine lidt over tanken om Einstein som statsoverhoved. Billedet af den vimsede professor, der bytter lab-kitlen ud med en stiv habit og sørger for statsbesøg og ceremonier, er bare skørt morsomt. Alligevel afspejler den afdankede præsidentdrøm Einsteins dybe menneskelighed og ydmyghed. Han var ligeså meget humanist som videnskabsmand, og hans påvirkning på verden strakte sig langt ud over fysikken.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img