Det blå huls vidunder

Share This Post

En gigantisk skaktvask midt ude i havet?

Næsten, men absolut en af de mest vilde undervandsdestinationer på kloden! The Great Blue Hole er en virkelig naturperle, som enhver eventyrer og dykker drømmer om at opleve. Det er en kæmpestor hvirvelstrøm ud for kysterne ved Belize, omringet af et smukt koralrev, fyldt med liv og farver.

På opdagelse i fortiden

Det hele startede for omkring 153.000 år siden, hvor en naturlig huledannelse blev oversvømmet af stigende havniveauer. I dag står vi tilbage med et undervandshul med en dyb, mystisk fortid at udforske. Hulen er en del af UNESCOs verdensarvområde ved Belize’ koralrev, og huser et væld af havliv – herunder revhajer, hammerhajer og sortspidshajer!

Dyk ned i eventyret

Ved første øjekast ligner det en gigantisk skaktvask med en diameter på over 300 meter. Men dykkerne kan fortælle, at der gemmer sig utrolige stalaktitter og stalagmitter dybt nede i det krystalklare vand. Legenden Jacques Cousteau erklærede selv stedet for et af verdens 10 bedste dykkeresteder! Hvis du tør tage sprinket, så venter neonfarvet liv fra undervandsriget på at møde dig.

Tips til eventyret

De perfekte måneder for fuld synlighed og potentielt whale shark-spotting er april, maj og juni. Her er chancen også størst for rolige bølger. Men rejser man i regnperioden (juni-november), så oplever man stadig høj vandkvalitet og fantastisk dyreliv. Brug omkring 3-4 timer på båden ud til destinationen, eller hop i en helikopter for et spektakulært overblik fra oven.

Som taget ud af fantasien

En gigantisk naturkatedral under havoverfladen, som du skal opleve med egne øjne for at tro det! The Great Blue Hole har det hele; spændende historie, smukt liv under vandet og usædvanlige geologiske formationer, der pirrer enhver opdagelsesrejsendes nysgerrighed. Så hvorfor ikke springe ud i eventyret?

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img