Den usædvanlige krigsheltindes martyrium

Share This Post

Den unge bonderknold der blev krigshelt

Lad os starte med at sige, at Jeanne d’Arc ikke ligefrem havde loddet til en glamourøs karriere. Hun var datterebarn af en ganske almindelig fransk bondefamilie fra den lille rævehule Domrémy i Nordøstfrankrig. Men den 19-årige pige endte alligevel med at blive et af de største navne i europæisk historie – og en forkæmper for den franske modstandskamp mod englænderne under Den Hundredårige Krig.

Guddommelige stemmer i skoven

Som 13-årig begyndte tingene at tage en lidt mere særpræget drejning for Jeanne. Hun begyndte at høre stemmer under sine ensomme vandreture i skovene omkring Domrémy. Ifølge hende selv var det ingen ringere end ærkeenglene Mikael, Katarina og Margrete, som gav hende beskeder fra selv den højeste magt – Gud. De beordrede Jeanne til at frelse Frankrig fra deres evige fjender englænderne og sørge for, at den retmæssige konge Karl VII blev indsat på tronen.

Joan tog krigen i egen hånd

Det var godt nok vildt ungdommeligt mod, der fik den unge Joan til at stikke hænderne i den blodige massakre, som Den Hundredårige Krig efterhånden var blevet. Men efter adskillige overbevisende optrædener lykkedes det hende at overtale den franske konge til at stole på hendes guddommelige mission og overlade hæren til hende. Og den lille bondepige fra Domrémy viste sig at have en frygtindgydende gave for krigskunst.

En martyr blev født

Joans skæbne blev dog tragisk, da englænderne fangede hende og anlagde hekseproces imod hende. Da den unge kriger nægtede at gå i sort nonne-kjole (helst tog hun bare bukser på!) blev hun dømt for kætteri og brændt på bålet i Rouen anno 1431 – bare 19 år gammel. Martyren var født, og Joan inspirerede senere både kunst, litteratur og blev gjort til skytshelgen for hele Frankrig.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img