Den unikke naturoplevelse i Verdon-kløften

Share This Post

Præsentation af Verdon Gorge

Hold da op, Verdon Gorge er vanvittigt fræk! Det er en af de fedeste naturskønheder i Sydfrankrig, og her får du vild oplevelse for pengene. Forestil dig en kæmpe naturligt opbygget kløft på omkring 25 km længde og op til 700 meter dyb. Vandet i floden har den vildeste turkisfarvede nuance, som du bare må opleve i virkeligheden. Hvert år strømmer millioner af turister til fra hele Europa for at fange det spektakulære sceneri og kaste sig ud i alle de fede aktiviteter, der tilbydes.

Aktiviteter for hele familien

Det er virkelig et paradis for outdoor-elskere. Hvis du har lyst til at komme ud og røre dig, så er mulighederne uendelige. Du kan blandt andet vælge mellem vandring, klatring, kajak, svømning, bungy jump, hvid vands rafting og meget mere. Der er altså noget for både de eventyrlystne og de mere afslappede sjæle. Og for hele familien faktisk, så du kan sagtens tage ungerne med.

Historisk Formation

Verdon Gorge er blevet skabt over millioner af år af forskellige geologiske processer. I sin tid lå området under vand, og havbunden blev efterhånden presset sammen og komprimeret til kalksten. Da pladerne skubber, blev havbunden hævet op, og isen skabte dernæst dalene, floderne og klipperne. Den franske eventyrer Edouard-Alfred Martel var faktisk den første, der officielt udforskede og kortlagde området i 1905. Han kendte godt sin geologi, den gamle dreng!

Kulturarv og Traditioner

Det er ikke bare naturen, der imponerer i området. Egnen har en rig kulturarv med masser af traditioner og håndværk. Her finder du gamle landsbyer, keramikværksteder og en stærk tradition for dyrkning af lavendler og oliven. Der er også beskyttet en masse sjældne dyrearter som for eksempel den største øgleagtige firben i Europa. Så både kultur- og naturelskere kan få kick af turen.

Rejsetips og Oplevelser

Hvis du skal på opdagelse i Verdon Gorge, så er der nogle must-see oplevelser, du bør have med. Prøv for eksempel den legendariske Blanc-Martel vandresti, hvor du kan udfordre dig selv med de imponerende Imbert-stiger. Det er også vildt at køre ad Ridge Road øverst på kanten af kløften med de vilde udsigter. Skal du slappe af, så find et af de lækre badespots ved søerne og grib en dukkert i det krystalklare vand. Lækkert! Og sidst men ikke mindst, så bag lidt plads i maven til at smage den lokale delikate mad og vin.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img